Vlad Voiculescu: „În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat”

Vlad Voiculescu, veste proastă despre imunitatea colectivă la COVID. Ministrul Sănătăţii a precizat că România se află acum într-un „moment foarte greu al pandemiei”.

„La nivel general, trebuie să spunem că suntem acum într-un moment foarte greu al pandemiei şi că şi acum, ca în ultimele multe luni, speranţa şi teama se suprapun în gândurile noastre. Avem, pe de o parte, speranţa că există o luminiţă la capătul tunelului. Acum un an nu aveam conştiinţa că există un vaccin. Astăzi suntem în situaţia fericită în care orice român se poate vaccina. În maximum câteva săptămâni, vom fi în situaţia în care fiecare român care şi-a dorit lucrul acesta se va fi vaccinat. Şi tot mai mulţi români aleg să se vaccineze, iar acesta este un gest de grijă, dacă vreţi, atât faţă de ei înşişi, cât şi faţă de toţi cei vulnerabili din jurul lor fie că vorbim despre proprii părinţi, bunici, persoane cu boli cronice sau, în general, cei apropiaţi. (…)Alte ArticoleAndreea Moldovan compară România cu Elveţia, după restricţiile …Prevenţie covid. Măştile sunt încă importante. Purtaţi …Medicii ATI reacționează după afirmaţiile făcute de Olivia …

În momentul acesta, suntem încă departe de momentul în care vom atinge imunitatea colectivă de care avem nevoie aşa încât cu toţii să fim protejaţi. Avem momente şi motive destule în care putem fi optimişti”, a declarat Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferinţe de presă, conform Agerpres.

Citeşte şi: Românii, pe ultimul loc în UE la căutarea de informaţii despre sănătate pe Internet

Vlad Voiculescu: „Am început deja să facem planuri pentru vacanţe”

Ministrul Sănătăţii a precizat că sunt „motive destule să fim optimişti”.

„Am început deja să facem planuri pentru vacanţe, îmbrăţişări pentru cei dragi şi momente de care cu siguranţă tuturor ne e dor şi pe care le-am amânat măcar un an. Al doilea sentiment, pe lângă speranţă, e teama cu care trăim zilnic”, a menţionat Voiculescu.

În acest context, ministrul Sănătăţii a avertizat că secţiile de Terapie intensivă, unităţile de primiri urgenţe sunt pline în toată ţara, iar personal medical este epuizat.

„Al doilea sentiment pe lângă acesta de speranţă este teama şi este teama cu care trăim în fiecare zi. (…) Cred că realitatea pandemiei este încă în măsură să ne provoace teamă. Avem un nou val de răspândire a virusului accelerat de noua tulpină, de asemenea, mai agresivă şi mai contagioasă. Avem secţii de Terapie intensivă pline în toată ţara, avem unităţi de primiri urgenţe pline şi avem personal medical epuizat. Epuizat din toate punctele de vedere. Avem, de asemenea, măsuri de protecţie sau restricţii care ne ajută să nu ne îndreptăm către prăpastie. Aceste restricţii, dacă vreţi, măsuri de protecţie, par simple pentru sistem sunt însă mai complicate, mai dificil de acceptat pentru orice individ”, a completat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiță: „Începând din această săptămână va creşte capacitatea de vaccinare cu 50% în fiecare cabinet”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*