Virgil Musta: Oamenii cu COVID ajung târziu la spital. Trebuie internați din timp, înainte de a dezvolta o formă severă a bolii

Pacienții cu COVID ar trebui să fie internați la spital din timp, înainte de a face o formă severă a bolii, a declarat medicul Virgil Musta.

Medicul a transmis că valul al treilea al pandemiei este mult mai dificil pentru că există un număr mare de persoane internate la spital și pentru că oamenii se prezintă târziu în unitățile medicale și astfel ajung să dezvolte forme severe de coronavirus.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 12 aprilie 2021. Scade numărul cazurilor …Bucureştiul nu mai are locuri libere la ATI. Incidenţa COVID …Robotul da Vinci de la Spitalul Fundeni, scos din uz. Irinel …

„Este un val mai dificil din două motive: un număr foarte mare de persoane sunt infectate, iar statistica arată că din aceștia, un număr de 20% fac forme severe, deci automat și numărul formelor severe este mare.

Noi ne confruntăm cu aceste forme severe care necesită spitalizare, pentru că ele nu pot fi tratate la domiciliu. Ei au nevoie de oxigen sub o anumită presiune, element pe care nu îl pot obține la domiciliu.

Pe de altă parte, oamenii vin târziu la spital. Din păcate, în continuare, oamenii vin târziu la spital, deși am încercat să atragem atenția asupra faptului că depistarea pacientului să fie cât se poate de precoce, iar apoi să fie evaluat. Cine necesită internarea să se interneze din timp, înainte să dezvolte o formă severă a bolii”, a afirmat Virgil Musta, la Antena 3.

Medicul a fost întrebat cum știe un pacient că trebuie să se interneze în spital, iar el a explicat procedura folosită la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

„De exemplu, la Timișoara, o persoană care a fost diagnosticată cu COVID-19 printr-un serviciu medical, poate să solicite evaluarea în spital. Acest departament lucrează în ambulatoriu. Persoana este adusă cu salvarea, i se recoltează analize, face un CT, iar apoi este dusă la domiciliu.

Ulterior, pacientul este informat cu privire la severitatea bolii și de necesitatea internării sau ținerii sub supraveghere de către medicul de familie. (…) Medicii de familie urmăresc pacienții în funcție de monitorizarea realizată la spital. (…) La primele semne de severitate, medicii de familie vor recomanda pacienților să se prezinte la spital pentru a fi internați”, a declarat medicul Virgil Musta.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*