Vinete marinate cu usturoi si verdeata – Un adevarat deliciu, nu exista reteta mai gustoasa – 👇

Lista de ingrediente:

2 căței de usturoi

3 vinete

2 linguri suc de lămâie

4 linguri sos picant

2 linguri ulei verdeață

sare

Iată și pașii de urmat pentru preparare:

  • Începem prin a tăia vinetele în felii subțiri, pe care le vom așeza într-un vas cu apă sărată. Această etapă va ajuta la înlăturarea amărelii vinetelor. După aproximativ 20 de minute, le scoatem din apă și le lăsăm să se scurgă bine.
  • Pregătim o tigaie largă, pentru a evita arderea legumelor, și adăugăm puțin ulei, în care vom prăji feliile de vinete.
  • Într-un alt vas, amestecăm uleiul rămas cu sucul de lămâie și sosul picant.
  • Dacă nu aveți la dispoziție sos picant, acesta poate fi înlocuit cu suc de roșii combinat cu puțin piper negru și coriandru.
  • Amestecul obținut îl vom pune pe foc. În momentul în care începe să clocotească, adăugăm usturoiul zdrobit.
  • Adăugăm vinetele în sos și le lăsăm să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 2 minute.
  • Când este gata, transferăm vinetele pe un platou și le decorăm cu verdeață. Acestea pot fi servite atât calde, cât și reci.
Vezi și:  Salarii majorate pentru primari, consilieri și președinți de CJ. Cât câștigă lunar aleșii locali

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *