Vești bune! Peste 500.000 de doze vor ajunge în România

Vești bune! Luni dimineață vor ajunge în România un număr de 511.290 de doze de vaccin Pfizer, care vor ajunge pe cale aerienă, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Cele mai multe doze de vaccin vor ajunge în București, urmând orașele Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, fiind transportate pe cale terestră.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 11 aprilie. Record de internaţi la ATI, …Tulpina sud-africană a noului coronavirus poate anula efectele …Beatrice Mahler: „Cred că sunt mai multe cazuri decât …

Citește și: Covid loveşte Patriarhia română la cel mai înalt nivel: „M-am contaminat chiar cu o zi înainte de rapel”

Vești bune! Peste 500.000 de doze vor ajunge în România

”O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește mâine în țară. Mâine, 12 aprilie, sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 511.290 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

Centrul Național de Stocare București: 187.200 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 64.350 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 62.010 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 50.310 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 52.650 doze; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 3.374.729 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.965.888 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

*

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Grupul de comunicare al CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului” , se arată în comunicat CNCAV.

Citește și: Florin Cîțu și Vlad Voiculescu de bat în declarații. Criză de comunicare la Palatul Victoria, premierul şi ministrul au ieşit public în acelaşi timp, în locuri diferite

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*