Valeriu Gheorghiţă, noi detalii despre vaccinarea cu Astrazeneca: În momentul de față, am ajuns la normalitate

Valeriu Gheorghiţă a declarat, miercuri seară, că se constată o revenire la normal în ceea ce privește atitudinea românilor față de vaccinarea cu serul produs de compania AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiţă: Avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate cu AstraZenecaAlte ArticoleManagerul Institutului Matei Balş: Orice epidemie care se respectă …Aproape 90 de români au decedat după vaccinare. Anunţul făcut …11 judeţe şi Capitala în scenariul roşu. Ilfovul a ajuns …

Citeşte şi Datele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create pe platforma pentru vaccinare antiCOVID. Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță!

„Din data de 15 februarie, de când a început campania de vaccinare cu vaccinul de la AstraZeneca, avem astăzi peste 300.000 de persoane vaccinate, iar numărul mediu de persoane care sunt programate zilnic din 25 martie este în jur de 9.000 de persone pe zi.

A fost, într-adevăr în perioada 11-18 martie, până când Agenția Europeană a Medicamentului a finalizat acea analiză în detaliu a cazurilor raportate și centralizate la nivel european, un semnal destul de crescut de neîncredere, mare parte dintre persoane au decis să anuleze programările care erau deja făcute, erau peste 80.000 de anulări în acea perioadă, însă în momentul de față, lucrurile au revenit la normal, oamenii se prezintă în centrele de vaccinare conform programărilor, sunt centre de vaccinare cu AstraZeneca, care au deja liste de așteptare pentru vaccinare.

În momentul de față, am ajuns la normalitate însă, categoric este nevoie de continuarea informării și a comunicărilor pe tema tuturor vaccinurilor, nu numai pe tema vaccinului AstraZeneca.

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l înțelegem și pentru care noi încercăm prin toate mijloacele să creștem conștientizarea este cea a raportării reacțiilor adverse”, a declarat coordonatorul Campaniei de Vaccinare la B1.

Medicul a mai precizat că începând cu 1 aprilie va fi vizibil pe platforma tipul de vaccin.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: Aproximativ 145.000 de angajaţi din învăţământ s-au vaccinat

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a vorbit şi despre raportarea reacțiilor adverse după vaccinare.

”Raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse trebuie făcută de profesioniștii din sănătate. Ori de câte ori un cadru medical este la interfanța cu un pacient care are un istoric de vaccinare și prezintă anumite simptome, trebuie să facă acea raportare de reacții adverse pentru că una este când preluăm date furnizate de o persoană, de un beneficiar și alta este când preluăm aceste date de la profesioniștii din sănătate.Investigarea acestor rreacții adverse se face mult mai facil și mult mai ușor preluând datele de la profesioniștii din sănătate. Clar vobim de o subraportare, dar în mod desosebit pe reacțiile locale, cele comune, minore”, a mai spus medicul.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*