Valeriu Gheorghiţă anunţă când va atinge România imunitatea de masă. Modificări la vaccinare din aprilie

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a spus că luni vor sosi în România 511.290 de doze de vaccin Pfizer care ulterior vor fi distribuite în întreaga țară.

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu Astra Zeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță, la Aleph News.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 5 aprilie. Record de pacienţi COVID internaţi. …Florin Cîțu face un apel la primari și preoți: „Să …Monica Pop, mărturii cutremurătoare despre COVID în forme …

Citeşte şi: Florin Cîțu face un apel la primari și preoți: „Să meargă să facă campanie pentru vaccinare. E nevoie de implicarea lor”

Gheorghiţă a declarat că în partea a doua a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID în fiecare zi.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 şi-a exprimat speranţa ca imunitatea de masă să fie atinsă în România în luna septembrie sau chiar mai devreme.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 5 aprilie. Record de pacienţi COVID internaţi. Numărul cazurilor de la ATI se apropie de 1.500

 

Florin Cîţu a dat marea veste: „Pe 1 iunie revenim la normalitate. Mergem mai repede decât ne-am programat”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a luat măsuri pentru a accelera campania de vaccinare în aşa fel încât economia să poată fi deschisă începând cu data de 1 iunie.

„Despre campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi – lunile aprilie şi mai – pentru că în aceste două luni vom aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România.

Sunt foarte importante pentru că la finalul lunii mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane.”, a mai spus Cîţu.

„Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru reprezintă aproape 35 la sută din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important ca la sfârşitul lunii mai să vorbim despre revenirea economiei”, a spus Cîţu.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*