Vaccinuri Pfizer, vândute în Moldova cu 300 de euro: S-au vaccinat consilierii locali cu tot cu socrii lor, primari, şefi de bănci, iar medicii îşi aşteaptă rândul

Vaccinuri Pfizer, vândute în Moldova cu 300 de euro. Consilierul prezidenţial în domeniul sănătăţii, Ala Nemerenco, a comunicat că a primit zeci de mesaje de la cetăţeni care susţin că, deşi etapa I de vaccinare presupune exclusiv imunizarea cadrelor medicale, mai multe persoane care nu fac parte din această categorie au fost imunizate, contra sumei de 200-300 de euro.

Vaccinuri Pfizer, vândute în Moldova cu 300 de euro: S-au vaccinat consilierii locali cu tot cu socrii lor, primari, şefi de bănci, iar medicii îşi aşteaptă rândulAlte ArticoleCoronavirusul depistat prin miros, de către câini. Italia a …Aleksei Navalnîi se teme că va fi trimis la carceră. „Condiţiile …Sirieni cu acte false româneşti, prinşi pe aeroportul din …

Ala Nemerenco susţine, prin intermediul unei postări pe Facebook, că cei care plătesc 200-300 de euro pentru un vaccin preferă Pfizer, vaccinat pe care Republica Moldova l-a primit prin donaţie şi este destinat imunizării cadrelor medicale.

Am primit şi eu mai multe mesaje de la medicii care erau incluşi în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane. Planează suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineţ, Ungheni, unor instituţii medicale din Chişinău. Deci, deocamdată, vaccinul ajunge în ţară doar prin donaţii şi printr-un efort considerabil. Alţii în schimb se căptuşesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer”, spune Nemerenco.

Ea a subliniat că şi-ar dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect, iar Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să verifice listele vaccinaţilor, să identifice persoanele în cauză şi să le facă numele publice pe toată ţara.

„Conducătorii instituţiilor medicale cu aşa istorii, i-aş demite ca pe timp de război, fără judecată. În două ore, de când am scris postarea, mi-au venit zeci de mesaje cu cazuri concrete despre cum în diferite raioane s-au vaccinat consilierii locali cu tot cu socrii şi soacrele lor, primari, diferiţi şefi – de restaurante, de bănci sau magazine, iar medicii stau şi-şi aşteaptă rândul. Ca şi mulţi alţii”, a mai spus Nemerenco.

Până în data de 24 februarie, Republica Moldova era singura țară din Europa care nu  începuse încă vaccinarea împotriva coronavirusului, după cum scrie presa de la Chişinău. În Ucraina, vaccinarea a început pe 24 februarie. În România, aproximativ 7% din populațieera  deja vaccinată, folosind 1,44 milioane de doze de vaccin coronavirus.

Citeşte şi: Republica Moldova a ajuns de râsul lumii. E singura ţară din Europa în care nimeni nu a fost vaccinat anti-Covid 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*