UPDATE Timişorenii au protestat faţă de restricţii în faţa casei lui Dominic Fritz şi i-au cerut demisia primarului

UPDATE: Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş a anunţat că au fost legitimate 122 de persoane cărora le vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea restricţiilor sanitare, după ce au participat la un protest, în noaptea de duminică spre luni. Oamenii s-au adunat după miezul nopţii în centrul oraşului, apoi au pornit în marş spre locuinţa primarului Dominic Fritz, unde au scandat şi i-au cerut acestuia demisia.

„Protestul a fost unul spontan, s-a desfăşurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale, în consecinţă au fost legitimate 122 de persoane cărora în perioada imediat următoare le vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu legislaţia în vigoare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a transmis, luni, Inspectoratul de Jandarmi al judeţului Timiş.Alte ArticoleFlorin Cîţu: „Oamenii pot protesta, dacă nu încalcă …Florin Cîţu îi cheamă pe specialiştii PSD la discuţii pentru …DOLIU în PSD: fostul primar al Iaşului a murit din cauza Covid …

Ştirea iniţială

Timișorenii nu mai suportă situaţia în care se află de mai bine de 4 luni. Orașul e în scenariul roșu încă din noiembrie, iar de mai bine de trei săptămâni e și în carantină, însă rata de infectare continuă să crească. Decizia de caranrtinare a Timișoarei a aparținut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a fost la  insistențele primarului Dominic Fritz și ale medicilor care susțin că nu mai există locuri la ATI.

Intrarea în vigoare a noilor restricții a scos însă oamenii din sărite. Vestea că magazinele se vor închide de la 18 și că nimeni nu mai poate ieși pe străzi după 20 i-a scos pe timișoșoreni din minți. Circa 500 de oameni au protestat în centru și la prefectură.

„Afară, afară, javră ordinară”  , au scandat timișorenii la casa lui Dominic Fritz, acolo unde au protestat și i-au cerut demisia, scrie Stiripesurse.

Timişorenii nu mai suportă restricţiile şi îi cer demisia lui Dominic Fritz

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, duminică, 255 de noi infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului, din care 131 în Timişoara, în scădere faţă de ziua precedentă.

În ultimele 24 de ore, două cadre medicale au fost confirmate cu COVID, iar nouă bolnavi au decedat.

În spitalele din judeţ erau 455 de pacienţi internaţi infectaţi cu SARS-CoV-2, din care 65 în ATI.

Rata de infectare este de 6,02 la nivelul judeţului, iar în Timişoara de 8,14, ambele în uşoară scădere. În localităţile periurbane, aceasta este de 9,95 la Moşniţa Nouă, de 10,32 la Giroc, 6,98 la Ghiroda şi de 5,71 la Dumbrăviţa.

Indici ridicaţi de contaminare se menţin în Pădureni – 10,57, Jebel – 8,64, Orţişoara – 11,54.

Se menţin cele 10 focare COVID în judeţ.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au imunizat 119.447 persoane, din care 32.542 au făcut şi rapelul.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Piaţa Universităţii şi în marile orașe din România! Mii de manifestanți au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de noile restricții

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*