Un star mondial vine să se lupte cu Simone Tempestini la Raliul Brașovului

Un star mondial vine să se lupte cu Simone Tempestini la Raliul Brașovului. Super starul din Campionatul Mondial de Raliuri va avea un rival important în persoana clujeanului Simone Tempestini, campion mondial de juniori și campion național en-titre.

Un star mondial vine să se lupte cu Simone Tempestini la Raliul BrașovuluiAlte ArticoleSimona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai …Clotilde Armand, decizie importantă legată de Rapid. Dumitru …Importanța evenimentelor sportive pentru mass-media

Ostberg are un palmares impresionant în cei 15 ani de carieră, regăsindu-se de 18 ori pe podiumul etapelor mari din WRC și a câștigat 65 de probe speciale. În sezoanele 2012 și 2015, norvegianul a terminat pe locul 4 la general în cea mai importantă competiție de raliuri din lume, iar anul trecut a devenit campion mondial în WRC2 Pro, cu patru din cinci victorii posibile.

La Brașov, campionul mondial va pilota un model Citroen C3 Rally2, același pe care îl va pilota și în acest sezon din WRC. În dreapta sa va fi copilotul său tradițional Torstein Eriksen. În total, aproximativ 80 de echipaje sunt așteptate să ia startul la cea de-a doua etapă a sezonului intern, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Etapa de la Brașov va însemna și prima cursă din 2021 pentru cvintuplul campion național și campionul mondial de juniori Simone Tempestini. Pilotul în vârstă de 26 de ani vine sub Tâmpa din postura de câștigător al ultimelor șase ediții ale acestui raliu și totodată ca favorit pentru câștigarea unui nou titlu pe plan intern.

Reprezentantul Napoca Rally Academy va pilota o Skoda Fabia R5, care i-a adus titlul anul trecut, iar Sergiu Itu îi va fi copilot și în acest sezon competițional, atât pe plan intern, cât și internațional. Pe lângă titlul în Campionatul Național de Raliuri Betano, aceștia vizează și titlul european.

Tess Rally Brașov powered by Pro-X va începe pe 25 martie, cu shakedown-ul și prezentarea oficială a echipajelor, iar cele 8 probe speciale se vor desfășura pe asfalt în zilele de vineri și sâmbătă. Conform reglementărilor, etapa se va desfășura fără spectatori.

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*