Un campion mondial a decis să îşi doneze creierul. Povestea emoţionantă a bărbatului care a fost diagnosticat cu demenţă precoce

Un campion mondial a decis să îşi doneze creierul. „Sunt de acord ca după moarte creierul meu să facă obiectul unei cercetări ştiinţifice privind encefalopatia traumatică şi traumele cerebrale. În acest fel sper ca rugbyul să devină un sport mai sigur.

Ofer spre studiu creierul meu pentru ca viitorii jucători de rugby să nu mai treacă prin ceea ce trec eu. Doresc ca cercetătorii să poată dezvolta tratamente mai bune şi să existe modalităţi de a face jocul mai sigur”, a spus Thompson, citat de Agerpres.Alte Articole

Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele …

DIGI SPORT Universitatea Craiova – CFR LIVE VIDEO ONLINE, …Ianis Hagi nu se uită la bani! Ce a făcut imediat după ce …

Steve Thompson, fost jucător al naţionalei de rugby a Angliei, în vârstă de 43 de ani, a dezvăluit la finele anului anul trecut că a fost diagnosticat cu demenţă precoce şi că nu-şi mai poate aminti că a câştigat cu ”trandafirii” Cupa Mondială din 2003.

Citeşte şi: Un campion mondial a murit la doar 26 de ani. Suferea de o boală teribilă

Un campion mondial a decis să îşi doneze creierul

Fostul taloner, cu 73 de selecţii pentru Anglia între 2002-2011, consideră că a ajuns în această situaţie din cauza rugby-ului.

„Ne vedeţi ridicând trofeul Cupei Mondiale şi pot să văd cum sar de bucurie. Dar nu îmi amintesc„, declara în decembrie Thompson, care potrivit medicilor suferă şi de encefalopatie traumatică.

Thompson, alături de alţi rugbyşti, au dat în judecată organismele sportive care se ocupă cu desfăşurarea meciurilor de rugby.

Steve Thompson a evoluat la formaţii precum Northampton Saints, Leeds Carnegie şi London Wasps, dar a avut şi 3 selecţii la reprezentativa Leilor britanici şi irlandezi.

World Rugby şi Federaţia engleză de rugby au precizat că iau în serios siguranţa jucătorilor şi că au implementat măsuri pentru prevenirea accidentărilor.

„Informaţiile despre o posibilă acţiune colectivă în numele unor foşti jucători de rugby ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toate sporturile de contact„, declara tot atunci Peter McCabe, director executiv al Headway, un grup de campanie care se ocupă de problema leziunilor cerebrale.

„În Statele Unite s-au luat măsuri asemănătoare pentru a obliga NFL să recunoască gravitatea problemei şi să accepte că pur şi simplu trebuie să se schimbe pentru a proteja mai bine sănătatea jucătorilor pe termen scurt şi lung„, arăta McCabe.

NFL a acceptat în 2013 să plătească despăgubiri care ar putea depăşi un miliard de dolari pe o perioadă de 65 de ani, în urma proceselor intentate de foşti jucători.

Citește și…

VACCINARE OBLIGATORIE. Ei sunt romanii care vor fi nevoiti sa se vaccineze: Anuntul presedintelui Klaus Iohannis!

Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România…

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*