Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin. Valeriu Gheorghiţă: Până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă anunţă topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că 760.000 de persoane se află pe lista de aşteptare.

Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin.Alte ArticoleBilanţ coronavirus 30 martie. Peste 1.400 de pacienţi COVID …Farmaciile din mediul rural, centre de testare rapidă pentru …Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă …

„Pe 6 aprilie vom deschide 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de Moderna. Putem creste cu cel putin 1000 de persoane vaccinate în fiecare zi cu acest vaccin. Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea serului de la Pfizer.

În prima parte a lunii aprilie, pana pe 10 aprilie, va creste ritmul de vaccinare şi se va reduce timpul de asteptare. În aprilie vom operationaliza centrele mobile de vaccinare.

760 de mii de persoane se afla pe lista de asteptare. Avem o lista de asteptare relativ constanta. 57 % din persoanle inscrise pe lista fac parte din categoria a treia.

Topul celor 6 judete cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare: Bucuresti, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureş, Iaşi”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

Citeşte şi Raed Arafat, prima declaraţie optimistă despre pandemie: „Se vede luminiţa de la capătul tunelului”

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al CNCAV

Posted by Guvernul României on Tuesday, March 30, 2021

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.204 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În ultimele de ore, 175 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit, iar la Terapie Intensivă sunt 1.405 pacienţi în stare gravă.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.685.665 de teste RT-PCR și 591.149 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi Un medic cunoscut atrage atenţia: Ne îndreptăm spre scenariul în care scapă cine poate, Dumnezeu cu mila!

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*