Tensiuni între Grecia și Turcia, în Marea Egee. Grecii îi acuză pe turci de „manevre periculoase”

Tensiuni între Grecia și Turcia, în Marea Egee. Grecii îi acuză pe turci de „manevre periculoase”. Elenii vorbesc despre angajarea unor „manevre periculoase” şi încurajarea migranţilor să intre în Grecia, principala poartă de acces a acestora în Uniunea Europeană.

Tensiuni între Grecia și Turcia, în Marea Egee. Grecii îi acuză pe turci de „manevre periculoase”Alte ArticoleTren deraiat în Taiwan. Cel puţin 48 de persoane au muritAnthony Fauci: Este posibil ca Statele Unite să nu aibă nevoie …Un mafiot a fost prins de Interpol, după ce posta tutoriale …

„În această dimineaţă, gărzile de coastă elene au semnalat mai multe incidente în care gărzile de coastă şi marina Turciei au însoţit ambarcaţiuni fragile la frontiera europeană, într-o tentativă de a provoca o escaladare cu Grecia”, a afirmat ministerul citat într-un comunicat.

Citeşte şi: Europa se luptă cu frigul şi zăpada, în Grecia oamenii au ieşit la plajă. Căldura neobişnuită i-a determinat pe oameni să ignore restricţiile

Gărzile de coastă greceşti anunţaseră anterior că una din navele lor de patrulare din apropierea insulei Lesbos a fost „hărţuită” de un vas turcesc, care se angajase în „manevre periculoase”.

Într-unul din aceste incidente, două nave de patrulare turce au „încercat să împingă” o ambarcaţiune cu migranţi în apele teritoriale ale Greciei, conform părţii elene.

Atena doreşte ca Ankara să supravegheze mai bine rutele de imigraţie şi să preia pe teritoriul său 1.450 de persoane cărora le-a fost refuzat drept de azil în insulele greceşti.

În cursul unei vizite pe insula Lesbos în această săptămână, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson ceruse Turciei readmiterea de „urgenţă a migranţilor” returnaţi de Grecia.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful Consiliului European, Charles Michel, urmează să se deplaseze săptămâna viitoare în Turcia pentru a se întâlni cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu care vor analiza dosarul migraţiei şi alte probleme regionale, notează AFP.

Citeşte şi: Grecia redeschide ţara, în ciuda cifelor alarmante. De luni se relaxează restricţiile, publicul va avea acces în majoritatea magazinelor

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*