Tarabele din pieţe, pline ochi de verdeţuri, legume și fructe de sezon. Când vor începe să scadă prețurile

Legumele româneşti îşi fac loc printre cele importate din Grecia, Italia sau Spania. Tarabele din pieţe sunt pline ochi de verdeţuri, roşii, castraveţi dar şi cartofi noi. Şase lei costă kilogramul de castraveţi, iar cartofii noi cu câţiva lei mai mult. Cine pofteşte şi roşii abia coapte trebuie să mai scoată din buzunar încă vreo 20 de lei pe kilogram.Dragos Frumosu, expert industria alimentară: Este un obicei ca la primele apariţii preţurile sunt mult mai mari decât cele normale. Sunt mai puțini producători, pe măsură ce ele apar în cantități mai mari prețurile vor scădea.În Piaţa Obor, spre exemplu, căpşunile româneşti costă 25 de lei kilogramul. Vasile, producător: Prețul e un pic mai piperat deoarece a fost frig afară și a fost mai întârziată. Nu ne-a ajutat vremea, nu ne-a ajutat frigul, ca astea sunt de solar, nu de grădină. Iar în pieţele din zona de nord a Capitalei comercianţii cer chiar şi dublu.Dragos Frumosu, expert industria alimentară: Aceștia fac un joc al preţurilor. Zona de nord şi Floreasca din Bucureşti fiind considertate zone cu oameni mai bogați, cu oameni de afaceri.Cireşele autohtone de mai le vom găsi pe tarabe abia în iunie la preţuri ceva mai omeneşti. Preţ legume Castraveţi: 6 lei/kg Cartofi noi: 8 – 10 lei/kg Roşii: 18 lei/kg Salată: 3 lei Ceapă verde: 1,5 lei Ridichi: 1,5 leiPreţ căpşuni Piaţa Obor: 16 – 25 lei/kgPreţ căpşuni Piaţa Floreasca: 50 lei/kgPreţ căpşuni Piaţa Aviaţiei: 30 lei/kgPreţ cireşe de import 150 lei/kg

Sursa: Observator

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*