Suma uriaşă pe care România a plătit-o în primele luni de pandemie. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii!

Suma uriaşă pe care România a plătit-o în primele luni de pandemie. Potrivit secretarului de stat care este şi vicepreşedinte al Comitetului Naţional de Vaccinare anti-covid, în primele două luni din 2021, statul a plătit pentru concedii medicale mai bine de 50 de milioane de lei.

Suma uriaşă pe care România a plătit-o în primele luni de pandemie. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii!Alte ArticoleDatele care schimbă tot. Aproape 4 milioane de conturi create …EXCLUSIV. Noi tensiuni în Guvern. Vlad Voiculescu a aflat în …Bilanţ vaccinare 21 martie 2021. Numărul persoanelor imunizate, …

”Capacitatea de testare a crescut mult faţă de anul trecut. În perioada martie – septembrie 2020, în aceste 6 luni au fost făcute plăţi în valoare de 123.115.200 lei pentru testele RT-PCR.

Acest val al pandemiei vine automat cu nişte costuri enorme, asta după ce 2020 a fost un an greu, cu mulţi bani alicaţi pentru îngrijirea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-COV2. Cifrele ne arată că în doar două luni din acest an, ianuarie şi februarie 2021, s-au plătit concedii medicale în valoare de 50,7 de milioane de lei. Anul trecut, din martie şi până în decembrie, plăţile totale au fost de 78,7 de milioane de lei. Aceste cifre ne arată şi care este evoluţia pandemiei”, a spus Baciu.

Costurile sunt semnificativ mai mari şi pentru serviciile de monitorizare ale medicilor de familie. În ultimul an, mai bine de 13 milioane de lei au fost plătite către cabinetele medicale.

”Medicii de familie au contat enorm în acest an. Au fost alături de pacienţii cu forme uşoare, alături de contacţii lor, le-au recomandat tratament şi le-au oferit tot sprijinul pentru a trece peste perioada de izolare sau carantină.   Telemedicina a costat în 2020, între martie şi decembrie, 7,3 milioane de lei. Şi aici avem o creştere semnificativă pentru începutul acestui an. 6 milioane de lei au fost viraţi către cabinetele medicilor de familie pentru aceste servicii de monitorizare doar pentru primele 2 luni, ianuarie şi februarie 2021. Această sumă reprezintă 82% din totalul alocat anul trecut pentru aceste servicii”, a mai spus Andrei Baciu .

Andrei Baciu a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi că România se clasează pe locul şase la nivel european ca număr de doze de vaccin anti-covid administrate, iar la nivel global pe locul 23.

Citeşte şi: Andrei Baciu: România ocupă locul şase la nivel european ca număr de doze de vaccin anti-COVID administrate

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*