Ştefan Cazimir, unul dintre marii intelectuali ai României, a murit la vârsta de 88 de ani: „Era cel mai de seamă cunoscător al operei lui Caragiale”

Profesorul universitar doctor, Ştefan Cazimir, a murit la venerabila vârstă de 88 de ani, a anunțat Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Ștefan Cazimir a fost unul dintre cei mai mari intelectuali ai țării, autor a mai multor cărți și volume de critică literară și este considerat unul dintre cei mai importanți filologi contemporani.Alte Articole

O batrana, in ultimele clipe ale vietii, i-a spus preotului: „La inmormantare, vreau sa mi se puna in mana o lingurita!” Parintele a amutit cand a aflat motivul

Motivul neobișnuit pentru care Monica Anghel și-a schimbat …O nouă distracție periculoasă face ravagii pe litoral. Tinerii …

”Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România a aflat cu profundă durere şi imens regret de trecerea în nefiinţă a domnului Prof. (Emeritus) univ. dr. Ştefan Cazimir, intelectual de înaltă ţinută, recunoscut şi apreciat om de cultură. Prin dispariţia sa, nu doar comunitatea evreiască suferă o uriaşă pierdere, ci şi societatea română în general”, a anunţat, joi, pe pagina de Facebook, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Ştefan Cazimir s-a remarcat drept cel mai de seamă cunoscător şi critic al operei lui I.L. Caragiale.

Profesorul Ștefan Cazimir a fondat Partidul Liber – Schimbist, influențat de opera lui Caragiale

Influențat de opera și viața lui Caragiale, filologul a fondat după Revoluţia din 1989, Partidul Liber – Schimbist.

”Prin prezenţa sa în Parlament a încercat să aducă echilibru şi concordie în politica românească”, a mai transmis Federaţia.

Autor a numeroase cărţi foarte valoroase, Ştefan Cazimir a fost unul dintre cei mai importanţi membri ai Consiliului Editorial al Editurii Hasefer.

”Personalitatea sa şi moralitatea impecabilă au dus, în mod firesc, la deţinerea funcţiei de Preşedinte al Comisiei de Etică şi Mediere F.C.E.R. În rândul comunităţii evreieşti, Ştefan Cazimir activa neobosit în viaţa culturală, participând la numeroase evenimente literare şi artistice. Generos, împărtăşea cu plăcere celor din jur multe lucruri din vasta sa cunoaştere, fiind o adevărată ”enciclopedie umană”. Totodată, sfaturile sale de viaţă erau nepreţuite.”

Citește și…

„Să înjure Laurențiu? Copiii? Pe mine??!” Anamaria Prodan, noi dezvăluiri despre căsnicia cu Reghe. De data asta a fost prea mult și a răbufnit!

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*