Sirenele de război au sunat din nou. Peste 3.000 de rachete au inundat cerul: Trebuiau să cadă în zone locuite

Sirenele de război au sunat din nou. Generalul Ori Gordin spune că de luni seară, de când au început ostilităţile, „Hamas atacă foarte intens în focuri repetate.

Sirenele de război au sunat din nou. Peste 3.000 de rachete au inundat cerulAlte ArticoleVladimir Voronin, ieşire rasistă şi xenofobă în direct la …Şefii serviciilor secrete recomandă cetăţenilor să nu folosească …Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al …

„Mai mult de 1.000 de rachete care trebuiau să cadă în zone locuite au fost interceptate” de luni, a afirmat Ministrul Apărării, Benny Gantz, pe Twitter.  Armata a informat dimineaţă că a descoperit 90 de poziţii ale Hamas şi ale Jihadului Islamic, două grupări armate în enclavă, în ultimele 24 de ore în Gaza.

Domiciliul lui Yahya Sinouar, liderul politic al Hamas din teritoriul palestinian, a fost distrus de unul dintre aceste atacuri israeliene. Nu se ştie dacă acesta se afla în locuinţă.  Potrivit autorităţilor locale, atacurile israeliene au provocat 181 de morţi, între care 52 de copii, şi peste 1.200 de răniţi în Fâşia Gaza, sub blocadă israeliană de aproape 15 ani.

În Israel, 10 persoane, între care un copil şi un soldat, au fost ucise de tiruri de rachetă lansate din enclava palestiniană.

Acest nou conflict a început ca răspuns la barajul de rachete al Hamas către Israel, lansate în „solidaritate” cu manifestanţii palestinieni şi sute de palestinieni răniţi în confruntări cu Poliţia israeliană în Ierusalimul de Est.

La originea violenţelor, ameninţarea cu expulzarea de familii palestiniene în favoarea coloniştilor israelieni din acest sector palestinian ocupat de Israel de mai mult de 50 de ani.

De altfel, trei rachete au fost trase vineri seara din Siria în direcţia Israelului, primele de la începutul escaladării violenţelor dintre armata israeliană şi Hamasul palestinian, potrivit unei surse militare de la Iersualim, scrie AFP.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), „trei explozii” au fost auzite în apropiere de Quneitra, în Siria, la frontiera cu Înălţimile Golan ocupate de Israel.

OSDO nu a putut preciza dacă tirurile au vizat Israelul ori au fost rezultatul luptelor sporadice în curs între armata siriană şi grupurile de opoziţie armate.

Un membru al Hezbollahului a murit vineri din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene, au indicat mişcarea şiită libaneză şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI).

Citește și: Război în Israel: „Aviaţia israeliană şi trupele terestre desfăşoară un atac în Fâşia Gaza”

 

Citește și…

Lovitură pentru șoferi! Lipsa acestui document te lasa fără zeci de mii de lei! Sunt puncte de control în toată țara! De ce sa te feresti

Clasamentul mondial al producătorilor de mașini. Unde stă România

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*