Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă

Un bloc turn cu 13 etaje care adăpostea birourile agenţiei de presă americane Associated Press şi canalului de informaţii Al Jazeera (din Qatar) în Gaza s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o rachetă israeliană, potrivit Agerpres.

Potrivit armatei israeliene, clădirea adăpostea şi „bunuri militare” ale Hamas, iar civilii au fost avertizaţi înainte de tirul aerian pentru a avea timp să evacueze.Alte Articole11 persoane puse sub acuzare după bătaia de pe aeroportul Luton …Noi condiţii de intrare a turiştilor în Grecia în contextul …Veşti bune pentru românii care vor să meargă în concediu …

„Este o evoluţie incredibil de îngrijorătoare. Am evitat la limită o pierdere teribilă de vieţi omeneşti”, a spus şeful Associated Press (AP), Gary Pruitt, la New York.

Citeşte şi: Israelul continuă atacurile aeriene în Fâşia Gaza. Zece membri din aceeaşi familie au fost ucişi, sâmbătă dimineaţă

Agenţia de ştiri americană a fost informată în avans despre lovitura aeriană, a spus el. O duzină de jurnalişti ai AP şi independenţi au putut fi evacuaţi în siguranţă.

Armata israeliană susţine că a vizat locuinţa Khalil al-Hayya, adjunctul şefului biroului politic al Hamas şi alţi oficiali de rang înalt.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, în jur de 145 de palestinieni au fost ucişi şi 1.100 răniţi după escaladarea luptelor, luni.

La rândul lor, militanţii palestinieni au continuat să lanseze rachete asupra Israelului.  Cel puţin o persoană a fost ucisă sâmbătă într-un atac cu rachetă în zona oraşului Tel Aviv.

Citeşte şi: Război în Orient. Israelul, atacat cu rachete şi din Siria VIDEO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: Operaţiunea militară a Israelului împotriva Hamas va continua atâta timp cât va fi necesar

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis, într-un discurs susţinut sâmbătă noapte, că armata ţării sale va lovi mişcarea Hamas, care a continuat atacurile cu rachete asupra Israelului în cursul weekendului, atâta timp cât va fi necesar.

„Această operaţiune militară va continua atâta timp cât va fi necesar până când ne îndeplinim scopurile şi obţinem pace şi securitate pentru toţi cetăţenii israelieni”, l-a citat Jerusalem Post pe premierul israelian.

Citește și…

Lovitură pentru șoferi! Lipsa acestui document te lasa fără zeci de mii de lei! Sunt puncte de control în toată țara! De ce sa te feresti

Adevărate maşini de făcut bani: cât câştigă pe minut giganţii tech precum Amazon sau Apple

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*