Şedinţă de urgenţă la MAI pe tema evoluţiei pandemiei COVID. Este discutată situaţia gravă de la ATI

Şedinţă de urgenţă la MAI pe tema evoluţiei pandemiei COVID. Premierul Florin Cîţu, mai mulţi miniştri ai Guvernului său, dar şi secretarul de stat în MAI şi şeful DSU Raed Arafat se reunesc de urgenţă într-o şedinţă pentru a discuta despre situaţia COVID-19 în România. Situaţia cea mai gravă este în spitale unde a fost înregistrat cel mai mare număr de internari, dar şi la ATI, în codiţiile în care România a raportat ieri cel mai mare număr de pacienţi în stare gravă la Terapie Intensivă de la începutul pandemiei, 1313 pacienţi COVID.

Citeşte şi: Doi bolnavi de COVID au murit aşteptând un loc la ATI. Situaţie dramatică în spitalele din ţarăAlte ArticoleCât costă trenul metropolitan din Bucureşti. Nicuşor Dan …Cele mai bune glume cu Marcel Ciolacu şi banii care îi ies …Cum a venit Raluca Turcan la birou cu metroul în „Vinerea …

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat de 5.593 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. De asemenea, la Terapie Intensivă sunt internaţi 1.313 pacienţi infectaţi cu coronavirus, cel mai mare număr de pacienţi din ATI de la începutul pandemiei COVID în România. 143 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit.

Citeşte şi: De astăzi se pot face din nou programări pentru vaccinare anti-COVID. Începe notificarea celor înscrişi pe liste de aşteptare

 

Ilfov, primul judeţ care sare de incidenţă 6. Care este situaţia în Bucureşti şi Timiş

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri că judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă de 6.37 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, aproape dublu faţă de media naţională. În ultimele 24 de ore s-au raportat 379 de cazuri noi de imbolnăvire.

Deja opt localităţi din judeţul Ilfov sunt în carantină. Este vorba despre comuna Berceni (9.59), Brănești (6.69), Bragadiru (8.54), Chiajna (8.10), Cornetu (6.44), Dobroești (7.30), Otopeni (6.98), Popești-Leordeni (7.40).

Ilfovul este urmat de Timiş, cu rata de infectare de 5.96, după înregistrarea a 324 de cazuri noi COVID.

Capitala are şi astăzi cele mai multe cazuri noi COVID-19, 1031 îmbolnăviri în 24 de ore, şi ajunge la o incindenţă de 4,64 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Victor Babeş: „Nu cred că trebuie să contabilizăm doar paturile de la ATI. Secretul e în încetinirea acestui val”

 

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu. Rata infectărilor a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori

Tot mai multe municipii intră în scenariul roşu din cauza numărului mare de infectări COVID-19 din ultimele 14 zile. Ultima reşedinţă de judeţ care impune restricţii este Oradea, unde incidenţa COVID-19 calculată de DSP pentru ultimele două săptămâni, a ajuns la 3.36 cazuri la mia de locuitori. Măsura a intrat în vigoare de sâmbătă, la ora 00.

La nivelul judeţului Bihor, incidenţa este de 2,23 de cazuri la 1.000 locuitori, dar sunt şi localităţi în care rata de infectare este şi de aproape 4 ori peste cea a judeţului. În aceste condiţii, Prefectura Bihor a anunţat instituirea scenariului roșu în 9 localități bihorene: Sălacea(8,47‰ ), Valea lui Mihai (8,12‰ ), Curtuișeni (5,59‰ ), Sântandrei (4,51‰ ), Șimian (4,31‰ ), Buduslău (3,87‰ ), Cetariu (3,72‰ ), Oradea (3,36‰ ) și Mădăras (3,18‰ ).

Şi Municipiul Iaşi a intrat în SCENARIUL ROŞU, după ce rata de infectare a ajuns la 3,12 cazuri la mia de locuitori.

Municipiul Iaşi şi comuna Tomeşti se alătură celorlalte localităţi din judeţ care sunt deja în Scenariul Roşu ( Miroslava, Roșcani și Valea Lupului).  Regimul roșu presupune închiderea tuturor spațiilor publice (săli de spectacole, cafenele, restaurante etc.), care până acum funcționau la o treime din capacitatea locurilor.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*