Se schimbă talonul de pensie. Cine primeşte cupon mov şi cine roşu. Anunţul ministrului Muncii

Se schimbă talonul de pensie. Raluca Turcan a anunţat că începând cu 15 martie, pensionarii care primesc pensiile pe card vor primi cupoane mov.

Se schimbă talonul de pensie. Raluca Turcan: Talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancarAlte ArticoleGrupul Digi îşi vinde toate afacerile din Ungaria şi se retrage …Pagube de milioane după protestul de la metrou! Cât s-a pierdut …Curs valutar 29 martie 2021. Euro a atins un nou maxim istoric

”Din 15 martie am rezolvat o problemă plimbată de ani de zile: talonul mov ajunge la pensionarii care primesc pensiile prin cont bancar. Este vorba de acele cupoane de pensii pe care poștașii trebuie să le ducă acasă celor care au optat să-și primească drepturile prin bancă.” a anunțat ministrul Muncii, potrivit DCNews.

Conform legislației în vigoare, toți pensionarii trebuie să primească un talon de pensie. Pentru cei care încasează drepturile de pensie la domiciliu se emite talonul de culoare roșie, ca document de plată, iar pentru cei care au optat să primească pensia prin bancă se emite talonul mov, care este documentul de informare cu privire la sumele care se achită în cont.

Potrivit INS, pensia medie lunară, determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari, a fost de 1.500 lei, în creştere cu 16,1% faṭă de anul precedent, iar numărul mediu de pensionari a fost de 5.128.000 de persoane în 2020, în scădere cu 0,5% faţă de anul precedent

“Numărul mediu de pensionari a fost de 5.128.000 de persoane, în scădere cu 29.000 de persoane faţă de anul precedent. Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4.675.000 de persoane, în creṣtere cu 3.000 de persoane faţă de anul precedent”, se arată în comunicat.

Citeşte şi Raluca Turcan, veste bombă pentru bugetari. „Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”

Raluca Turcan a solicitat instituţiilor care beneficiază de pensii de serviciu să vină cu propuneri de modificare privind calculul acestor pensii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a discutat, luni, cu reprezentanţi ai instituţiilor beneficiare de pensii de serviciu, cu excepţia celor beneficiare de pensii ocupaţionale din sistemul de apărare şi ordine publică, în vederea analizării celor 5 variante propuse de minister pentru reaşezarea sistemului de pensii speciale din România.

”Am prezentat astăzi reprezentanţilor categoriilor beneficiare de pensii de serviciu cinci proiecte de modificare a cadrului legislativ, iniţiate de Ministerul Muncii. Le-am adresat totodată invitaţia de veni cu propriile propuneri de modificare privind calculul acestor pensii, după analiza actualei legislaţii şi a proiectelor noastre. În cursul discuţiilor pe care le-am avut astăzi, am subliniat faptul că schimbările preconizate urmăresc reanalizarea factorilor favorizanţi şi a ponderii dintre aceştia şi criteriul contributivităţii, în stabilirea pensiilor acordate prin legi speciale”, a transmis, luni seară, ministrul Raluca Turcan.

Aceasta a precizat că, după o nouă rundă de consultări, va prezenta grupului de lucru pentru legile privind pensiile speciale, constituit la nivelul coaliţiei de guvernare, o variantă de proiect care să aducă echitate în sistemul public de pensii.

Citeşte şi Raluca Turcan, anunţ bombă despre schimbarea vârstei de pensionare. Românii pot alege să lucreze până la 70 de ani, dar nu vor mai primi pensie. Care sunt condiţiile

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*