Scandal pe carantinarea Timişoarei. Primarul Dominic Fritz: DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru localităţile cu primari din USR PLUS şi PSD

Un nou scandal între USR PLUS şi PNL în Timiş după decizia Comitetului pentur Situaţii de Urgenţă Timiş de ridicare a măsuri de carantinare a oraşului Timişoara. Dominic Fritz a acuzat DSP Timiş că face jocuri politice.

„Astăzi mi s-a cerut să votez, în același timp, pentru ridicarea carantinei din Moșnița Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, și să votez pentru continuarea carantinei în Dumbrăvița, cu o rată de 7,42, cea mai mică din zona carantinată. Am cerut explicații pentru această propunere Direcției de Sănătate Publică, dar nu le-am obținut.

Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate și ca oamenii să le înțeleagă și să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice”, a anunţat primarul Ţimişoarei, într-o postare pe Facebook.Alte ArticoleDiana Şoşoacă îi ameninţă pe adversarii săi politici. …Florin Cîţu, apel la populaţie să respecte măsurile anti-covid: …Şedinţă de urgenţă la MAI pe tema evoluţiei pandemiei COVID. …

Citeşte şi: Timișoara iese din carantină! Decizia de prelungire a restricțiilor a picat la vot! Anunțul autorităților!

Dominic Fritz, ales primar din partea USR PLUS, a acuzat DSP Timiş că ia decizii cu conotaţie politică, în condiţiile în care a propus continuarea carantinei pentru localităţile cu primari din USR PLUS şi PSD şi ridicarea carantinei pentru cele cu primari PNL

„DSP Timiș a propus continuarea carantinei pentru UATurile cu primari din USR PLUS și PSD, și a propus ridicarea carantinei pentru UATurile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotația politică a acestor decizii.

Chiar documentul Institutului Național de Sănătate Publică, care avizează pozitiv ridicarea pentru Moșnița și Ghiroda, menționează expres că ridicarea carantinei va duce la creșterea ratei de infectare și că, în scurt timp, localitățile vor intra din nou în carantină. Am refuzat să particip la această înscenare.

M-am abținut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică care ne duce la un șir nesfârșit de ieșiri și intrări în carantină în UATuri diferite din jurul Timișoarei. Așa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonală din ultimele două săptămâni a reușit să încetinească ritmul de creștere. De ce să renunțăm la o măsură care producea efect?

Sunt îngrijorat cum vom putea reduce rata de infectare în continuare fără măsuri mai restrictive pentru toată zona metropolitană – măsuri pe care le putem lua doar în scenariul carantinei.

Eu sunt conștient că poziția mea pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană nu este una populară. Dar uitându-mă ce se întâmplă pe planetă, în țară și în județ, nu văd o altă ieșire responsabilă”, a mai precizat primarul Timişoarei, Dominic Fritz, pe Facebook.

Citeşte şi: Protest anti-restricţii şi anti-maşcă la Timişoara. Mai mulţi manifestanţi, săltaţi de forţele de ordine VIDEO

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş s-a reunit sâmbătă seara pentru a analiza propunerile DSP Timiş şi avizele emise de INSP privind prelungirea carantinei pentru localităţile Timişoara, Dumbrăviţa şi Giroc pe o perioadă de 7 zile.

Propunerile pentru prelungirea carantinei au picat la vot pentru că nu a întrunit votul necesar de două treimi din numărul celor prezenţi, fiind exprimate 20 voturi „pentru„, 9 abţineri şi 9 voturi „împotrivă”.

Astfel, Timişoara iese din carantină deşi incidenţa COVID-19 este în continuare foarte ridicată. La nivelul judeţului Timiş rata de infectare era sâmbătă de 5.99 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

„În această seară, în CJSU Timiș a fost eliminată măsura nedreaptă a punerii în carantină a Timișoarei și a zonei periurbane. Deși am luat poziție fermă împotriva carantinei formale și inutile, și acum, și în urmă cu 2 săptămâni, acesta nu este un moment de bucurie. Simt tristețe și multă părere de rău pentru stresul pus pe copii și părinți, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în crestere.

Însă e important să privim spre viitor. Distanțarea fizică trebuie respectată, iar purtarea măștii și regulile de igienă tratate cu cea mai mare seriozitate. Vă încurajez să vă vaccinați și să respectați restricțiile rămase în vigoare. Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor, iar aceasta este o ocazie să arătăm că timișorenii nu au nevoie de amenințări ca să respecte măsurile legale.

Pe lângă apelul către voi, cetățenii, fac apel și către Primăria Timișoara și Prefectură, să prezinte un plan coerent și inteligent de măsuri împotriva Covid-19. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstitutională și ajutor, acolo unde este nevoie”, a scris liberalul Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, pe facebook, după şedinţa CJSU Timiș.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*