România a ocupat locul 6 în finala de canotaj 8+1 feminin

Echipa de canotaj, barca de 8 plus 1 feminin, formată de Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea, s-au clasat pe locul 6 în finală și au terminat cu un timp de 6:04.06

România, din păcate, a terminat ultima la fiecare punct de control intermediar.Alte Articole

De ce a murit Adrian Rădulescu? Ce i-au găsit medicii în trup

CRAIOVA – LACI ONLINE 0-0. Oltenii, eliminaţi din Conference …Gigi Becali: „FCSB a suferit cea mai ruşinoasă eliminare …

Canada s-a clasat pe primul loc, echipa din Noua Zeelandă a luat medalia de argint, iar locul trei a fost ocupat de echipa din China.

Clasament final:

Canada – 5:59.13

Noua Zeelandă – 6.00.04

China – 6:01.21

SUA – 6.02.78

Australia – 6:03.92

ROMÂNIA – 6:04.06

Barca feminină de 8+1 a României a recâştigat recalificarea pentru finală şi va lupta pentru o medalie. Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea au reuşit să recupereze distanţa faţă de echipajul Canadei şi a terminat cursa cu un timp de 5:52.99, ceea ce reprezintă un nou record mondial.

Într-o intervenție la Pro X, Elisabeta Lipă a prefațat finala la care „tricolorele” Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea vor lua startul pe 30 iulie, de la ora 04:05 în România.

„Sigur că sperăm la o medalie, dar mi-e frică să o spun. Lupta este acerbă, ne luptăm la sutimi. Cu siguranță, ce pot să vă spun, e că va fi o finală extraordinar de frumoasă. Finala de 8+1 este impresionantă, când vezi acolo 4-5-6 echipaje care sunt aproape la egalitate după 1000 de metri este ceva de senzație. Cu siguranță, mâine vom vedea o finală olimpică de senzație”, a declarat Lipă.

„Când am făcut toată această schimbare, mi-am propus să crește frumos și în timp. Pentru asta trebuie să avem răbdare. Am crescut – zic eu – destul de frumos, cu 9 echipaje calificate. Ar fi fost extraordinar dacă toate cele 9 echipaje luau medalie, dar Parisul arată atât de bine și vine atât de repede încât sunt ferm convinsă că veți mai auzi de acești sportivi”, a adăugat ea.

O nouă medalie pentru România la canotaj. Argint pentru Cozmiuc și Tudosă, la dublu rame

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au încheiat cursa cu un timp de 6:16,58, clasându-se pe locul doi.

Medalia de aur a fost cucerită de campionii en-titre Martin și Valent Sinkovici din Croația, care au încheiat cursa în 6:15.29. Bronzul a fost câștigat de Danemarca, cu timpul 6:19.88.

Marius Cozmiuc nu e singurul membru al familiei care luptă pentru o medalie la JO. Soția sa, Ionela Lehaci (Cozmiuc) a concurat la scurt timp în finala la dublu vâsle feminin – categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă.

În momentul acesta, delegaţia României la JO Tokyo 2020 are o medalie de aur şi trei de argint.  Ana Maria Brânză Popescu a luat locul 2 la spadă, iar toate celelalte medalii sunt aduse de canotaj!

Ultima oară când canotajul român a adus cel puțin 3 medalii la Jocurile Olimpice a fost în 2004, la Atena. Atunci, trei bărci de la feminin, printre care cea de 8+1, au luat aurul.]

Echipajul Ionela Cozmiuc-Gianina Beleagă a terminat pe locul 6 cursa de la Tokyo 2020

Echipajul de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, format din Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă a plecat de pe culoarul 6 în finala de la Tokyo şi a terminat cursa pe ultimul loc.

La primul punct de control au fost pe locul 5, apoi la celelalte două înainte de final ne-am aflat pe ultimul loc. Iar diferenţa faţă de podium a crescut constant, de la un pic mai mult de o secundă după 500 de metri, la peste 3 secunde la 1.500 de metri.

Clasamentul:

1. Italia 6:47.54

2. Franţa 6:47.68

3. Olanda 6:48.03

4. Marea Britanie 6:48.04

5. SUA 6:48.54

6. România 6:49.40

Citește și…

Luiza Melencu NU a murit! La doi ani de la cazul Caracal, ies la iveală detalii cutremurătoare ” A fost…” UNDE e tanara:

Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*