Rodion GA a murit. Artistul era părintele muzicii electronice din România

Rodion GA a murit. Pe numele său real Rodion Ladislau Roşca, artistul s-a stins din viaţă în urma unei suferinţe îndelungate.

Anunţul morţii lui Rodion GA a fost făcut pe reţelele de socializare de fiica sa.Alte ArticoleEXCLUSIV Aurel Pădureanu cere derogare de la autorități ca …Dan Bittman desfiinţează noile restricţii din România. „Ne-am …Românii au talent 2021. David Dincă a impresionat cu melodia …

„Dumnezeu sa te odihnească în pace taticul meu Taticul meu s-a stins din viață în urmă unei suferințe îndelungate , purtate cu demnitate și curaj”, a scris fiica lui Rodion GA, pe Facebook.

Rodion GA a murit. Părintele muzicii electronice din România, urmărit de Securitate

Potrivit News.ro, muzica lui Rodion GA, un amestec de progressive rock, pop şi muzică electronică experimentală, a devenit cunoscută la jumătatea anilor 1970. Împreună cu Gicu Fărcaş şi Adrian Căprar,  Rodion Ladislau Roşca a pus bazele grupului Rodion G.A.

Într-un interviu acordat The Guardian în urmă cu trei ani, Rodion GA spunea că nu era uşor să fii cel mai mare colecţionar de discuri din Cluj, pentru că autorităţile române te urmăreau, îţi controlau corespondenţa, erau suspicioase cu privire la oricine îşi lăsa părul să crească sau purta haine de inspiraţie vestică.

Citeşte şi: Noi restricţii în Bucureşti. Prefectul Capitalei a anunţat care e noua oră la care nu mai putem să ieşim afară

Rodion GA a murit. Cele mai apreciate piese ale părintelui muzicii electronice din România

„Stele şi Lumini”, „Imagini din Vis”, „Amintiri”, „În liniştea nopţii” şi „Uneori” se numără între cele mai cunoscute şi apreciate piese ale sale.

După mai multe schimbări de componenţă, trupa s-a destrămat în 1983, însă Roşca a continuat să compună pentru producţii de teatru şi televiziune, până în 1989.

În 2012, Rodion Ladislau Roşca a fost redescoperit de colectivul Future Nuggets care, împreună cu casa de producţie londoneză Strut Records, i-a lansat un an mai târziu primul album integral semnat Rodion G.A.

Citeşte şi: EXCLUSIV Diana Şoşoacă spulberă autorităţile care cer înmormântarea imediată a Corneliei Catanga. „Este bătaia de joc a lui Raed Arafat. Avem o putere dictatorială care încalcă toate drepturile”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*