Rețete delicioase și ușor de făcut acasă, în zilele cu dezlegare la pește

Cel mai greu post de peste an, cel al Paştelui, are două dezlegări la peşte. Prima este chiar de Buna Vestire, adică joia aceasta. Aşa că oamenii au început deja să îşi facă provizii din pieţe. Astăzi la orele prânzului erau cozi în faţa magazinelor. Iar bucătarii vin şi ei cu reţete… uşor de făcut acasă.Abia se făcuse dimineaţă când oamenii s-au aşezat la cozi, în pieţe, ca să cumpere peşte proaspăt. Mai sunt două zile până la Buna Vestire care ne permite să cosumăm peşte, deşi suntem în post. Iar pregătiri se fac şi în restaurante.Astfel, dorada prinde gust. Este un peşte care se prepară repede la cuptor. În doar jumătate de oră se rumeneşte. Pentru că este totuşi un sortiment greu, are nevoie de o garnitură uşoară. Salata Salsa e una dintre soluţii. Sau, dacă vă e dor de gustul copilăriei, puteţi pregăti o saramură de crap.După ce a fost lăsată la înăbuşit jumătate de oră, saramura are nevoie de altă jumătate de oră să stea la cutor. Timp suficient să ne apucăm de mămăligă. DAr sunt soluţii şi pentru cei fără chef de gătitSorin Petcu, bucătar: Pentru comenzi speciale livrăm şi la domiciliu, cu o comandă prealabilă de 48 72 de ore ca să ne putem aproviziona cu materie primă. Următoarea dezlegare la peşte este în duminica Floriilor, cu o săpătmână înainte de sărbătoarea pascală.

Sursa: Observator

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*