Răzvan Cherecheş explică numărul mic de infectări cu COVID-19: „Are legătură cu faptul că este vară, în toamnă rata de incidenţă o să crească iar”

Răzvan Cherecheş explică numărul mic de infectări cu COVID-19 din ultima perioadă. Expertul în sănătate publică atrage atenţia că rata de incidenţă va creşte din nou în toamnă.

Răzvan Cherecheş: Scăderea ratei de incidență are legătură cu faptul că este varăAlte ArticolePANDEMIE coronavirus. Simptomele care indică o infecție cu …Bilanţ vaccinare 14 iunie 2021. Scade numărul doritorilor de …Ministrul Sănătăţii a început pregătirele pentru valul …

„Scăderea ratei de incidență are legătură cu faptul că este vară, oamenii petrec mai mult timp afară, plus că avem deja un procent din populație care este deja vaccinată. Această situație se va menține doar pe perioada verii. În toamnă, când va veni vremea rece, și vom intra din nou în case, va începe să crească din nou rata de incidență.

Scăderea ritmului de vaccinare are legătură cu faptul că autoritățilșe eșuează în a comunica eșuează în a comunica în mod extrem de clar de ce este important să te vaccinezi și în ce măsură vaccinarea te protejează de valul patru care va veni în toamnă. (…) Mă îndoiesc că va fi la fel de mare ca valul trei pentru că procentul de persoane de vaccinate – atât cât va fi el – va contribui. Nu cred că vom mai ajunge la lockdown, dar vor fi restricții în județele cu o rată de vaccinare foarte mică”, a declarat expertul în sănătate publică la TVR.

Citeşte şi PANDEMIE coronavirus. Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta, extrem de contagioasă

Reamintim că Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni 50 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă mai sunt internaţi 217 pacienţi COVID-19.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.044.404 pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.157.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.115.344 de teste RT-PCR și 1.289.319 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.960 de teste RT-PCR (2.387 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.573 la cerere) și 6.116 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 2.696 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.442 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.648 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 84 de persoane.

Citeşte şi Niciun caz de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Ţara europeană care înregistrează o premieră în 2021

Citește și…

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă

Parlamentarii coaliţiei majoritare vor respinge rapoartele de activitate ale CNA şi Avocatului Poporului

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*