Rareş Bogdan nu va candida la şefia PNL şi spune între cine se va da lupta. Ce şanse au Florin Cîţu şi Ludovic Orban

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal Rareş Bogdan spune că nu va candida la preşedinţia partidului deoarece este greu să conducă formaţiunea politică de la Bruxelles şi cel mai probabil va susţine o echipă.

„Cred că voi susţine o echipă, nu neapărat să fiu eu pentru că e greu de la Bruxelles să conduci un partid. (…) Nu sunt 100% convins, dar sunt aproape convins că voi susţine o echipă care să înţeleagă că PNL nu trebuie să ajungă la soarta PNŢ, că PNL trebuie să rămână un partid de minim 25-30%, că PNL trebuie să facă ceea ce trebuie, adică să guverneze. Nu cred că astăzi trebuie să discutăm despre asta. Noi cei din partid dacă suntem conştienţi trebuie să ne punem în spatele lui Florin Cîţu ca premier şi să îl susţinem în actul de reformă şi să îl împingem chiar în actul de reformă”, a afirmat Rareş Bogdan, duminică, la Prima TV.Alte ArticoleDiana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului …Marcel Ciolacu aruncă bomba: Anunț public oficial că eu în …Scandal în coaliția de guvernare. Alin Nica a luat foc după …

El consideră că Florin Cîţu ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea PNL.

“Treaba lui dacă candidează, nu ştiu ce face. Ar trebui să candideze pentru o funcţie în conducerea partidului, adică la vicepreşedinte. Poate să fie prim-vicepreşedinte, preşedinte executiv, preşedinte”, a precizat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan nu exclude varianta ca Ludovic Orban să rămână în continuare preşedinte ”dacă înţelege să construiască o echipă în care şi ceilalţi au ceva de spus”. De asemenea, liderul PNL îi vede contracandidţi al lui orban pe Emil Boc şi pe Ilie Bolojan.

Citeşte şi: Emil Boc îl atacă pe Orban: „Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte”

“Sau poate să fie Ludovic, dar trebuie să înţeleagă că trebuie să îşi construiască o echipă în care şi ceilalţi să aibă un cuvânt de spus, adică să fie mai puţin – eu am folosit o exprimare pe care am regretat-o, eu vorbesc frumos, nu înjur – să fie mai puţin autocratic, să împartă puterea. Adică şi un preşedinte executiv sau prim-vicepreşedinţii să aibă putere. Deocamdată, are prima şansă, dar asta nu înseamnă că nu se poate construi o alternativă. Deocamdată există, poate să candideze Florin Cîţu, poate să candideze cineva de Ardeal. Poate Emil Boc, de ce nu? Şi Ilie Bolojan e un om de acţiune, un om bun”, a mai transmis prim-vicepreşedintele PNL.

Citeşte şi: Rareș Bogdan s-a mutat lângă Gigi Becali. Cum este patronul lui FCSB ca vecin: „Cumpăr brânză de la el!”

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*