Raed Arafat: „România va beneficia de o echipă de medici specialişti ATI din Danemarca. Vor activa la Matei Balş”

A sosit o echipă de doi experţi din Danemarca care vor analiza situaţia la Matei Bals pentru creşterea numărului de paturilor la Terapie Intensivă, iar la inceputul saptămânii viitoare vine prima echipa din Danemarca care va activa la Matei Bals.

Avem echipa din Republica Moldova la Iaşi. Ieri am discutat cu autorităţile auropene despre nevoile României şi ale altor ţări care se confruntă cu probleme şi s-a stabilit ce ajutor urmează să ajunga şi în România.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Octavian Jurma: „Politicienii au foarte mult timp și sunt …Catastrofă umanitară în România. Oamenii mor în fața spitalelor …

Italia ne-a trimis 5206 fiole anticorpi monoclonali, deja distribuite, la 134 unitati sanitare cu paturi pt tratarea a 2603 pacienti.

Tocilizumab se discuta de alternative care pot sa le inlocuiasca

Austria a trimis medicamente de ATI chiar acum ateriyeaya in austria un avion cu 2 pacienti romani care au fost transferati ayi. mai suntem in discutii cu ambsasa austriei si pt alte fel de sprijin

germania ne va trimite doyele de anticopri monoclonali, vor ajunge in ro in urm yile.

OMS ne trimite teste antigen concentrataoare urmeaya sa soseasca, vom anunta cand sosesc.

Polonia ne+a mai oferit anumite echipamente si materiale, astayi de face al doilea transfer de pacienti catre polonia.

continua si sprijinul ungariei, peste 30 de pacienti sunt acolo deja, sunt in discutii pt trimitere de alti pacienti.

Apelul nostru l-am afişat şi pe site-ul de sprijin pt dezastru al NATO.

Ultima săptămâna

A fost aprobată hot de guv care modif hot prelungirea starii de alerta si vine cu masuri suplimentare:

interzise nunti, botezuri, conferinte, workshopuri timp de 30 de zile

restricţii la magazine, program intre 5 si 21, de la ora 22.00 pe teritoriul intregii ţări va fi interzisă circulaţia, exceptii la care se adauga pers vaccinate sau trecute prin boala.

accesul în zone neesenţiale . fără farmacii, magazine alimentare –  se face numai cu certif verde pt pers vaccinate sau trecute prin boală.

copiii sub vîrsta vaccinării nu pot intra in spatiile respective decat insotit de un adult cu certif de vaccinare

in malluri se va intra doar cu certif verde, vaccinat sau trecut prin boală.

min educ introduce ordinul pt introducerea vacantei pt 14 yzile, inclusiv pt afterschooluri, doar creşele rămân deschise.

rămâne valabilă livrarea la domiciliu după orele 21

la intrarea în clădiri publice este obligatorie prezentarea certif verde pt vaccinat sau trecut prin boală sau testat pt toţi vizitatorii. la niv clădirilor private, clădiri cu peste 50 de pers, se va prezenta la fel certif verde.

angajaţii din clădirile respective, modif legislativă, care e trimisă deja la parlament.

competiţii sporitve desfăşurate fără public.

interzise concerte, spectacole, in aer liber,

30% capacitate, la teatre, spectacole, cu certif verde

restaurantele functioneaza doar pt persoanele cu certif verde, cu limitarea programului pana la 21.

Cum vor merge românii la primărie

Primăria organiz primirea lor printr-un ghişeu. Plata taxelor poate aştepta, sau primăria poate organiza un ghişeu, dar regulă de intrarea in clădiri e stabilită.

Tot ce e în mall numai certificat verde, daca nu ai cetificat verde te duci la magazine care nu sunt in mall.

Esenţiale sunt magazinele de alimente, în rest malluri se intră cu certificat verde.

În Ro se mai poate pleca în concediu?

În hoteluri, tb prezentate certif verzi, nu test. În orele de interdicţie numai dacă au un motiv care e stabilit printr-o declaraţie sau dacă sunt vaccinaţi sau trecuţi prin boală.

Toate instituţiile publice private sa treacă la telemuncă la 50% din persoane. Dacă nu se poate, atunci activitate în schimburi sau activitate decalată. Preferabil în următoarele 30 de zile e imp să reducem cât mai mult mobilitatea şi interacţiunea între noi.

Masca devine OBLIGATORIE peste tot chiar dacă eşti singur pe stradă. Singurele activităţi fără mască rămân activităţile sportive individuale desfăşurate în aer liber.

Stare de urgenţă?

Măsurile de acum nu tb s a fie identice cu măsurile de la început, avem mai multe inform de spre virus, ştim cum se poate preveni. se analizeazp impactula supra altor sectoare sanitare

Măsurile de acum sunt menite să limiteze accesul nevaccinaţilor şi în final e una din soluţiile pt a atenţiona oamenii că avem o soluţie la mom acesta, e dreptul lor să o refuze, dar atunci respectă măsurile restrictive.

Măsurile care se iau sunt menite să reducă mobilitatea şi contactul, pt sistemul sanitar facem tot posibilul să rezolvăm toate problemele, dar suntem intr-o situaţie de dezastru, adică cererea e mult mai mare decât posibilităţile aflate la îndemână la momentul respectiv. Acum facem tot posibilul să trecem cu cel mai mic impact posibil prin această situaţie.

Testaţii sunt vulnerabili, dacă se infectează să facă forme grave, ei nu sunt identici cu trecuţii prin boală sau cu cei vaccinaţi, nu au anticorpi care recunosc virusul, de aceea nu au voie pe stradă după o anumită oră.

Mallurile se va controla certificatul verde la intrare. Vom reglementa daca in centrele de vaccinare din incinta mallurilor vor putea intra persoane nevaccinate. eventual, vor fi însoţite.

Serviciile religioase – nu va exista condiţionare (fără certificat) decât mască şi 2 mp între persoane. E o decizie luată la niv CNSU.

Dezastru sanitar

Protecţia Civilă Europeană se activează în timpul unui dezastru, nu înainte, nu aveam cum să chemăm ajutor internaţional înainte.

Doar creşele rămân deschise

Părinţii care stau acasă au o anumită compensare, apoi există telemunca. Există reglementări în vigoare pentru persoanele care stau acasă cu copii care învaţă online.

Universităţile au autonomie, ele au o recomandare, să treacă la vacanţă sau la online, dar e o recomandare.

Citește și…

Ce SOARTA! Ce s-a ales de medicul-erou din Apuseni. Ce familie are și câți BANI câștigă acum

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*