Raed Arafat, ATAC la adresa „medicului minune”: „Aceste situații pun viața oamenilor în pericol”

Raed Arafat critică şi el atitudinea medicului Flavia Groşan. Şeful UPU-SMURD Bihor a atras recent atenția că după mediatizarea cazului doctoriţei Flavia Groşan, care a declarat că în spitale sunt omorâţi pacienţi inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale, medicii au mari dificultăţi să convingă pacienţii de necesitatea administrării oxigenului, chiar dacă aceştia abia respiră.

„Astăzi am văzut colegi de la Oradea care au spus au avut unii pacienți care au spus nu vor să se trateze cu oxigen. Deci aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Trebuie să avem mare grijă de unde ne luăm informația. Dacă simţim că ceva nu e în ordine, avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat. Cei care măsoară oxigenarea şi au pulsoximetre, în momentul în care văd că pulsoximetria scade şi ajunge la 93, 92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, să nu stea acasă până ajunge la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital şi ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în terapie intensivă sau pe secţiile care au oxigen ca să fie trataţi acolo şi pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente şi medicamente la momentul potrivit”.Alte ArticoleImunitatea la COVID ar putea dura zeci de ani pentru persoanele …Incidența COVID din București continuă să crească! Autoritățile …Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! A vindecat …

Secretarul de stat Raed Arafat atrage atenţia asupra faptului că în această perioadă mulţi pacienţi ajung la spital în stare gravă cu infecţia cu SARS-CoV-2, el arătând că sunt situaţii în care oamenii se testează singuri acasă şi fie au teste pozitive, dar nu merg la medic, fie le ies testele negative, deşi sunt infectaţi. În acest context, medicul face apel la pacienţi să se adreseze doctorilor dacă prezintă simptome specifice infecţiei, notează News.ro.

Pacienții COVID care se prezintă la Urgențe Oradea refuză oxigenul! ”Și alți colegi din țară au început să aibă probleme”

„Ce ne spun colegii noştri şi observăm pe teren este că multă lume vine într-o stare destul de gravă de acasă la spital. Comparativ, situaţia de acum cu situaţia de acum câteva luni este că mai multe persoane se testează, ştiu că sunt pozitivi, rămân acasă. Astăzi ni s-a atras atenţia că sunt unii care poate se testează cu teste antigen, nu le fac bine, ies negative, cred că sunt negativi, dar ei sunt cu simptome respiratorii şi ajung la spital tardiv, unde în final se dovedeşte că sunt pozitivi. Deci acest lucru trebuie populaţia să fie foarte atentă la el. Revenind la aspectele care sunt foarte importante, şi anume să nu asculte recomandări, să nu asculte afirmaţii care nu sunt bazate ştiinţific şi care nu vin din partea unor autorităţi abilitate şi din partea unor medici care se ocupă direct de aceste cazuri şi care sunt împreună cu părerile lor care vin pe bază ştiinţifică”, a declarat Raed Arafat, miercuri seară.

El a afirmat că medici de la Oradea au constatat că unii pacienţi refuză tratamentul cu oxigen, iar în acest context Raed Arafat a făcut un apel la toţi care au acasă pulsoximetre să se adreseze medicilor atunci când constată că saturaţia de oxigen începe să scadă.

„Aceste situaţii pun viaţa oamenilor în pericol. Dacă simţim că ceva nu e în ordine, avem greutate în respiraţie, sunt probleme, tuse, trebuie consultat medicul imediat. Cei care măsoară oxigenarea şi au pulsoximetre, în momentul în care văd că pulsoximetria scade şi ajunge la 93, 92, să se consulte cu medicul, să nu stea acasă până ajunge la 80, să nu stea acasă până ajunge la 70, pentru că atunci ajung prea târziu la spital şi ajung imediat într-o stare gravă care necesită internare direct în terapie intensivă sau pe secţiile care au oxigen ca să fie trataţi acolo şi pierd o fereastră importantă unde pot să primească tratamente şi medicamente la momentul potrivit”, a adăugat medicul.

Arafat a subliniat importanţa respectării regulilor de protecţie sanitară. „România a mers foarte bine cu campania de vaccinare, dar asta nu înseamnă că am ajuns la mal, că totul e foarte bine şi că situaţia e rezolvată. (…) În acest moment avem două fronturi: frontul vaccinării şi frontul protecţiei împotriva răspândirii virusului, acestea trebuie abordate foarte serios”, a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Flavia Groşan dezvăluie secretul tratamentului-minune. Cum a ajuns la o rată uimitoare de vindecare a pacienţilor cu Covid-19

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*