Psihiatrul Gabriel Diaconu, revoltat de evacuările de la Spitalul Foişor: Aşa arată sănătatea „pluseristă”. E vorba de Vlăduţ. Ticălos şi el, ticăloşi şi cei care-l aplaudă

Psihiatrul Gabriel Diaconu are un mesaj extrem de dur pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cel care a avizat ordinul emis de șeful DSU, Raed Arafat, privind evacuarea Spitalului Foișor.

„Er ist. Ticălos.

Am stat aseară târziu să urmăresc imaginile evacuării de la Foișor. Sunt om trecut prin multe. Și as vrea să zic că am văzut și mai rău. Dar nu-mi aduc aminte să observ așa ceva, vreodată, fără o cauză care chiar să fie “de urgență”.

Bine dosit după draperii, curajosul tehnocrat, sein Nahme Vasile Voiculescu, Vlad, a invocat tot felul de fantome ca fiind responsabile.

Managerul de la Foișor, spre exemplu, e un om cu un rezumat profesional trei clase peste bicisnicul nostru ministru, dar i s-a aruncat heirup-ul în cârcă.

Coordonatorul operațiunii, Dr. Dinu, un alt om care n-are timp să-și seducă audiența, iarăși a fost umplut de respect lichid de onor Sturmbahnfuhrer de la Minister, deși DSU nu are competență decât până în UPU al spitalelor, drept urmare nu putea mijloci transferuri sau triaj ÎN SPITAL.

Treaba era strict la instituții în subordinea MS, care ar fi trebuit coordonate minimal, măcar, de un om care să știe cum funcționează mecanismul.

Domnule Câțu, ați lăsat vreme de 4 luni un încurcă lume la butoane doar pentru că partidul lui l-a “vrut” acolo.

Lipsa de paturi ATI nu a apărut de ieri în viața domnului ministru Voiculescu. Nevoia unui plan de măsuri care să prevină răspândirea COVID nu poți propune că era în sarcina altcuiva decât a domniei sale, ca ocupantul fotoliului de ministru, ÎMPREUNA cu celelalte verigi.

Care verigi furnizau informații, bune rele cum erau, după care un “comitet tehnico-științific” ridica propuneri, după care se aprobau unele dintre ele și se implementau prin ordin, fie de ministru, fie comandantul acțiunii etc.

Herr Vasile Voiculescu a reușit performanța, în 4 luni, să nu fie de acord cu nimeni. A vrut carantina la București fără sa explice de ce, i-a dat cu flit primarul. Avea date statistice, s-a apucat să le ia din urmă că nu sunt reale (faptic corect, în sensul ca situația era mai gravă de fapt). S-a tot contrat cu ministrul educației care i-a cerut, ca la proști, testare în școli. Nici asta n-a mers. S-a hlizit în văzul presei când au fost anunțate noi, scremute măsuri. Debil, nevrotic, într-un perpetuum “iartă-mă, nu mai fac”, un fel de elefant în ceainărie, omul a reușit maxima de-a se lupta cu “mafia medicală” în timp ce mortalitatea prin COVID a crescut, pe mandatul lui, la loc spre 1000 cazuri/ săptămână.Alte ArticoleMinisterul Sănătăţii, despre evacuarea pacienţilor, în …Raed Arafat, mesaj în miez de noapte: „Recunosc că am …Alexandru Rafila recţionează după evacuarea Spitalului Foişor: …

Lasă vântul, valul, lasă că e bine, putea fi mai rău. După trei incendii, unul cu victime, în secții aglomerate de COVID, după repetate apeluri ale comunității de practici că lucrurile nu stau deloc bine și mai e mult până departe,

Aseară am văzut cam cum arată sănătatea “pluseristă”. Așa arată. Pe de o parte ai oameni necăjiți și bolnavi. Pe de alta parte ai Potera digitală a unui personaj prins în propria-i Albă ca Zăpada care insistă că el e profund nevinovat, iar liota îi plânge de milă pe rețeaua de socializare.

Pentru că Vlăduț. E vorba de Vlăduț. Ticălos și el, ticălos și cei care-l aplaudă. Nu, nu e vorba de Vlad. Pe dânsul îl cheamă Vlad. E vorba de ce au trăit oamenii aceia. E vorba de ce au trăit și părinții mei, recent. Și poate și ai tăi.

Deschideți ochii, Vlăduț nu se mai “luptă cu sistemul”. E acolo! Sistemul este el. Și porcăria de aseară îi aparține, exclusiv. Iar după așa ceva ieși frumos la televizor, pui o cămașă albă, cea mai frumoasă cravată și apoi te autodenunți ca profund imbecil. După care pleci acasă”, a scris psihiatrul Gabriel Diaconu, pe Facebook.

Citeşte şi Pacienţi operaţi, scoşi noaptea afară pentru că spitalul Foişor devine suport COVID. Scene incredibile în Capitală

Anterior, imediat după startul evacuării forţate a pacienţilor de la Spitalul Foişr, medicul avea următoarea luare de poziţie:

Felicitări, domnule ministru Harababură,

Și sa fiți sănătos. Fix la fel de sănătos ca bolnavii evacuați în seara asta de la spitalul Foișor

N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la spitalul Foișor sunt egalmente indignați. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp.

Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?

Sunt oameni în durere, cu patologie osoasă. Când au devenit ei mai puțin oameni cu mai puține drepturi? Constituțional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul sănătății facilitează accesul sa sănătate. Dar așa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al mașinii personale?

E absolut ridicol. Știați că ajungem aici. Știați că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteți invoca inepția ori prostia. Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat.

Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Și care acum nu vor ști, poate, ce să facă sau încotro să o ia. Zero triaj, nicio compasiune față de suferință. Sunteți niște imbecili, domnule Voiculescu. Atât”, a concluzionat psihiatrul Gabriel Diaconu.

Citeşte şi Ministerul Sănătăţii, despre evacuarea pacienţilor, în miez de noapte, de la Spitalul Foişor: „Managerul nu a întocmit la timp documentele, fusese informat de dimineaţă de transfrmarea în spital Covid”

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*