Programul RABLA 2021. Se majorează prima de casare şi creşte valoarea ecobonusului pentru achiziţia maşinilor hibrid

Programul RABLA 2021. Ministrul Mediului a anunțat, marţi, majorarea primelor de casare şi creşterea ecobonusului pentru achiziţia maşinilor hibrid şi GPL.

Programul RABLA 2021. Creşte prima de casareAlte ArticoleRomânia vrea să testeze trenurile pe hidrogen. Ministrul Transporturilor …Soţia lui Viorel Păunescu a murit la 77 de aniDacia Spring, lovitură pe piaţa auto în doar câteva ore de …

Citeşte şi Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 începe în aprilie. Veşti bune pentru români

„Anul acesta vom modifica prima de casare din program și o să o majorăm de la 6.500 la 7.500 de lei. Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată, se casează mașina, se radiază mașina și astfel se scot din circulație mașinile vechi, poluatoare și sunt cumpărate mașini noi. Tot în cadrul programului RABLA clasic avem două ecobonusuri care vin în completarea primei de casare și vin în sprijinul acelor achziții prin care se cumpără mașini hibrid. Ecobonsul se majorează de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar în cazul ecobonusului GPL, emisii sub 96 grame dioxid de carbon, ecobonusul se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei. Putem ajunge la o sumă maximă care poate fi primită de o persoană fizică de 2.250 de euro dacă se cumulează prima de casare cu ecobonusul.”, a declarat ministrul Mediului, potrivit digi24.

Tanczos Barna a mai precizat că va fi majorat și bugetul total al programului, astfel încât să poate fi achiziționate mai multe mașini noi.

„Am avut mai mult discuții. De ani de zile această primă de casare și ecobonusurile nu au fost majorate. Pe piață există o presiune din cauza supraprețului autoturismelor. Vom majora bugetul alocat acestui program de la 405 milioane la 440 de milioane de lei. Este o majorare de aproape 10% prin care asigurăm acoperirea acestor majorări și putem de asemenea să ajungem la un număr mai mare de autoturisme noi finanțate”, a mai explicat ministrul.

Tanczos Barna: Dublăm bugetul de anul trecut pentru programul RABLA PLUS

„RABLA Plus este un program care a funcționat foarte bine. Un program unde se epuizează an de an suma alocată și sunt solicitate peste 3.000 de mașini. Anul acesta avem cel mai mare buget pe care îl propunem. Dublăm bugetul de anul trecut, ajungem la aproape 400 de milioane de lei. Am văzut care este reacția cetățenilor când apare o nouă mașină electrică pe piață. Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoșelele României.

Păstrăm neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru mașinile electrice: 10.000 de euro pentru mașinile full electric și 4.500 de euro pentru mașini hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Condițiile rămân neschimbate”, a declarat ministrul Mediului.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*