Programul Noua Casă 2021. Care sunt condiţiile şi documentele necesare DOCUMENT

Programul Noua Casă 2021. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunţat că începând de vineri, 26 martie, finanţatorii primesc dosare pentru programul “Noua Casă”.

Programul Noua Casă 2021 începe vineriAlte ArticoleSute de locuri de muncă la cules de fructe în Spania. Cât …PNL propune un nou Fond de investiţii pentru IMM-uriPro Infrastructură: În timp ce alții trimit rachete în spațiu, …

„Guvernul României a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casă, ediția 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finanțelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.

În paralel cu procesul legislativ, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garanțiilor care pot fi emise de către băncile participante, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de către fiecare finanțator în anul precedent. Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanțelor, urmând ca aplicația informatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. De mâine finanțatorii primesc dosare pentru noul Program”, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi Programul Noua Casă 2021. Câţi bani va aloca Guvernul anul acesta şi ce condiţii trebuie să îndeplinească românii care vor ajutorul de la stat

Noul program diferențiază locuințele în funcție de preț în contextul cerințelor legate de categoria locuinței, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

– cu un preț de maxim 70.000 Euro – majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.

– cu un preț cuprins între 70.001 Euro -140.000 Euro – locuințe NOI, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite şi achiziționarea unei proprietăți cu o valoare ce depăşeşte 140.000 euro cu condiția achitării diferenței din surse proprii.

Florin Cîţu spune că acesta este un program important, ultimul an din acest program 2017 – 2021, unde există un plafon de 1,5 miliarde de lei.

Program Noua Casa 2021 by Loredana Bruma on Scribd

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*