Primul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Este vorba despre o femeie de 60 de ani

Primul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Potrivit România Tv, a fost înregistrat primul pacient infectat cu covid mort la Spitalul Foişor din Capitală.

Primul deces de la Spitalul Foişor din CapitalăAlte ArticoleIonuţ Moşteanu cere ca spitalele SRI, SIE, MAI şi MApN să …Efecte trombotice după vaccinare. Valeriu Gheorghiţă: Se întâmplă, …Valeriu Gheorghiţă anunţă că peste 1000 de persoane s-au …

Citeşte şi Lucian Bode intervine în scandalul de la Spitalul Foişor: „Aşa ceva este inadmisibil. Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv Raed Arafat”

O femeie în vârstă de 60 de ani, cu multiple comorbidităţi, a murit luni dimineaţă, la Spitalul Foişor din Capitală. Vestea tristă a fost dată chiar de sora victimei.

Lucian Bode a declarat, luni dimineaţă că toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor sunt în prezent ocupate, la fel ca și cele 90 de paturi cu oxigen, iar presiunea în ATI scade.

„De la cele 1.531 de paturi ATI ocupate în weekend, numărul lor a scăzut undeva la 1.520. Deci presiunea pe ATI scade. Avem toate cele patru TIR-uri de ATI funcționale și sunt distribuite la spitale unde au nevoie.

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis zilele următoare la Piatra Neamț în zilele următoare. Scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem această perioadă”, a precizat ministrul Afacerilor de Interne.

Citeşte şi Victor Ciutacu, reacţie excepţională pe marginea scandalului de la Spitalul Foişor: „Mă mir că nu i-au amendat pe bolnavii evacuaţi, că erau afară după ora 20”

Ministerul Sănătăţii, despre evacuarea pacienţilor, în miez de noapte, de la Spitalul Foişor: „Managerul nu a întocmit la timp documentele, fusese informat de dimineaţă de transfrmarea în spital Covid”

Reamintim că Spitalul Foişor din Capitală a devenit suport COVID, iar zeci de pacienţi, unii operaţi, au fost evacuaţi de urgenţă vineri seară. Ministerul Sănătăţii precizează că Spitalul ‘Foişor’ a fost informat încă de vineri dimineaţă despre iminenţa transformării în unitate COVID, însă la ora 19,00 managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, iar „întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienţii spitalului într-o situaţie regretabilă”.

„Spitalul Foişor a fost informat încă de dimineaţă despre iminenţa transformării spitalului. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11,00. La orele 19,00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar. Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienţii spitalului într-o situaţie regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil şi ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, se afirmă într-un comunicat de presă transmis sâmbătă seara de către Ministerul Sănătăţii.

„De mai bine de o săptămână, în Bucureşti sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei. Nevoia locurilor suplimentare în Bucureşti nu este ceva ce poate fi pus vreun moment în discuţie. În acest moment, 29 pacienţi Covid-19 sunt intubaţi şi ventilaţi în secţiile UPU din Bucureşti. Transformarea spitalului Foişor în spital Covid-19 a fost soluţia identificată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi avizată de Ministerul Sănătăţii în cursul zilei de astăzi. Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foişor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – şi în momentul deciziei avea numai 3 pacienţi internaţi în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiştii Spitalului Foişor, oferi pacienţilor Covid-19 îngrijirea de care au nevoie”, evidenţiază Ministerul Sănătăţii.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*