Prima țară din Europa care a scăpat total de COVID. Anunţul făcut de un epidemiolog: ”Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani”

Prima țară din Europa care a scăpat total de COVID.În Islanda, au murit doar 29 de persoane de la începutul pandemiei, iar numărul infectărilor a fost de 6.144.

Prima țară din Europa care a scăpat total de COVID. Anunţul făcut de un epidemiolog: ”Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani”Alte ArticoleBill Gates a spus data la care pandemia de COVID va lua sfârşit: …Pierderi de 123 miliarde euro la nivelul UE, numai anul acesta, …Războiul vaccinurilor între UE şi Marea Britanie ia amploare. …

„Mă pregătesc pentru această pandemie de 15 ani”, a spus Thorolfur Gudnason, epidemiologul șef al Islandei. Gudnason a fost responsabil de găsirea unui răspuns la această criză în Islanda. Am decis imediat ce vom face: efectuăm teste, urmărim contactele și izolăm pe toți cei diagnosticați. Am făcut acest lucru agresiv, încă din prima zi”, a spus el.

Dar Islanda a mai fost aici. A avut rapid primul val sub control și, în mai 2020, oamenii începuseră să declare țara liberă de coronavirus. Lucrurile au continuat așa o vreme, dar la sfârșitul verii, Islanda a fost lovită în mod neașteptat de un alt val mai aprig, după ce doi turiști, cu teste pozitive, au încălcat regulile de izolare. Din iunie anul trecut, toți pasagerii care au sosit în țară au intrat în carantină. Există teste obligatorii la aeroport.

Când Thorsteinsson a fost întrebat despre această regulă strică a controlului oamenilor veniți în țară, a zis: „Oamenii de știință au creat regulile, nu politicienii. Asta contează. Ei știu despre ce vorbesc, politicienii nu”. La fiecare pas, Islanda a urmat știința, condusă de profesorul Gudnason și echipa sa, fără ca politicienii să participe la briefing-urile zilnice.

În România însă lucrurile stau cu totul altfel. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi 6.651 de cazuri noi COVID în 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt în prezent 1.348 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr raportat de la începutul acestui an, dar și cel mai mare număr de cazuri COVID din Capitală.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

Citeşte şi: Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! A vindecat UN MILION de persoane

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*