Prima imagine tridimensională a Omicron. Noua tulpină are mult mai multe mutaţii decât Delta

Pe această „imagine” tridimensională, care seamănă cu o hartă, „se vede bine că varianta Omicron prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta (care deja prezintă ea însăşi un număr mare de mutaţii), concentrate într-o zonă a proteinei care interacţionează cu celulele umane„, a explicat echipa de cercetători într-un comunicat apărut duminică.

„Acest lucru nu înseamnă automat că aceste variaţii sunt mai periculoase, pur şi simplu virusul s-a adaptat la specia umană generând o altă variantă”, au precizat cercetătorii. „Alte studii ne spun că această adaptare este neutră, mai puţin periculoasă sau mai periculoasă”.Alte Articole

Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel…

Coşmar pentru o familie de români din Spania. O tânără şi-a …OMS, precizări de ultimă oră despre varianta Omicron: „Probabilitatea …

Echipa de cercetători de la Bambino Gesù s-a concentrat în studiu pe cercetarea mutaţiilor la nivelul „structurii tridimensionale a proteinei spike„, a precizat Claudia Alteri, profesor de microbiologie clinică la Universitatea de stat din Milano şi cercetător la spitalul Bambino Gesù din Roma, întrebată de AFP.

The new Covid variant Omicron has many more mutations than the Delta variant, according to a first „image” of this new variant initially detected in South Africa, produced and published by the prestigious Bambino Gesu hospital in Rome https://t.co/qf3UA02zrC

— AFP News Agency (@AFP) November 28, 2021

Această proteină, care este partea din virus „studiată cu mai multă atenţie”, este responsabilă de recunoaşterea receptorului uman şi de pătrunderea virusului în interiorul celulelor”. „Pe proteina spike acţionează anticorpii monoclonali şi bineînţeles pe virusuri”, a subliniat ea, citată de 20minutos.es.

Citește și OMS, precizări de ultimă oră despre varianta Omicron: „Probabilitatea să se răspândească la nivel mondial este foarte ridicată”

Imaginea a fost realizată „plecând de la studierea secvenţelor acestei noi variante pusă la dispoziţie de comunitatea ştiinţifică”, provenind în special „din Botswana, din Africa de Sud şi din Hong Kong”.

„Această imagine, ce reprezintă puţin harta tuturor variaţiilor, descrie mutaţiile Omicron dar nu le defineşte rolul”, a subliniat profesoara. „Va fi foarte important în prezent să definim, prin experienţe de laborator, dacă combinarea acestor mutaţii poate avea un impact în trasmiterea virusului sau eficacitatea vaccinurilor de exemplu„, a concluzionat ea.

Citește și Un miliardar german a inventat propriul vaccin anti-Covid. Zeci de persoane au fost injectate, înainte ca poliţia să intervină

Citește și…

Doliu în lumea filmului din România. S-a stins fulgerător la doar 42 de ani …

Anamaria Prodan dă cărțile pe față. Impresara, mesaj dur …

Urmarește RomaniaTV.net și pe Google News

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*