Preţul petrolului a scăzut cu 7%, cea mai mare cădere din vara lui 2020

Preţul petrolului au scăzut joi cu 7%, cel mai mare declin zilnic consemnat din vara trecută, din cauza temerilor tot mai mari provocate de creşterea cazurilor de Covid-19 în Europa şi de aprecierea dolarului american.

Declinul preţurilor nu a afectat doar ţiţeiul, ci şi preţurile păcurei şi benzinei, care au coborât cu peste 5%.Alte ArticoleDacia Grand Duster, noi imagini spion cu modelul cu şapte locuri, …Fondurile de pensii private au avut o creştere de 21% în anul …Aglomeraţie la serviciul de taxe şi impozite. Sute de oameni …

Pieţele incluseseră în preţuri cel mai bun scenariu, al redresării cererii. Toată lumea sărbătorea campaniile de vaccinare şi reducerea restricţiilor, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital din New York.

Preţul petrolului are cea mai lungă perioadă de scădere din februarie 2020

”Acum, situaţia din Europa a scăpat de sub control aproape complet. Carantinele din Polonia şi Italia lovesc în centrul scenariului de redresare a cererii şi al tezei care a alimentat creşterea preţurilor”, a arătat Kilduff, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,72 de dolari, sau cu 6,9%, şi au închis la 63,28 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului West Texas International (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 4,6 dolari, sau cu 7,1%, la 60 de dolari pe baril.

Ambele contracte au scăzut cu peste 11% începând din 8 martie. Seria de scăderi din ultimele cinci zile este cea mai lungă pentru petrolul WTI după februarie 2020, iar pentru petrolul Brent după septembrie 2020.

Citeşte şi: Lockdown-urile din timpul pandemiei au provocat pagube de 10 mii de miliarde de euro economiei mondiale

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*