Președintele CJ Timiș: Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles-o nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului

„Domnul ministru nu înțelege, cum de obicei Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înțelege nici acum, când se uită doar la cifre. Timișoara nu reprezintă numai cifre, reprezintă mai mult decât atât”, a spus Alin Nica.

„Ce am susținut eu mereu e că această carantină este pur formală. N-o să aibă niciun fel de efect o carantină formală pentru că nu s-a schimbat nimic în viața noastră în urma acestei carantine. O hârtie nu ne ferește de virus, iar oamenii nu mai au răbdare, înțelegere față de niște autorități care sunt închistate într-o metodologie învechită care se poate preta la începutul pandemiei, dar nu după un de zile, când ar trebui să ne rafinăm instrumentele. Eu am dat câteva direcții clare de acțiune în vederea stopării pandemiei. Nu ține de Consiliul Județean să le implementeze, ține de primărie, de prefectură și de ministerele de resort, interne și sănătate”, a mai spus președintele CJ Timiș, la Digi24.Alte ArticoleFlorin Cîţu anunţă ce se întâmplă cu nunţile, botezurile …Florin Cîțu, revoltat de nerespectarea regulilor din pandemie, …Diana Şoşoacă, dezvăluiri bombă despre anchetarea medicului …

În opinia lui Alin Nica, în loc de carantinare, autorităţile ar trebui să accelereze vaccinarea şi să aducă mai multe doze de vaccin în zonele în care incidenţa este crescută.

Alin Nica a mai spus că „organele de ordine să nu mai stea la ieșirea din localități și să facă o verificare formală a celor care intră și ies, ci să meargă țintit în locurile unde sunt sunt aglomerări de persoane. Nu neapărat să dea amenzi, ci să informeze și să fie proactivi. Dacă oamenii nu se conformează, să dea amenzi”.

Preşedintele CJ Timiş este de părere că „o carantină formală nu poate produce efecte decât marginal” și a propus deschiderea unor centre de vaccinare drive-through, dar și imunizarea la medicii da familie.

„Această rată de incidență în Timișoara este falsă, pentru că sunt mai mulți oameni. Estimez cam o treime în plus față de statistici. Timișoara e un magnet pentru oameni din alte zone, care nu au buletin de Timișoara, ori aceia nu răspândesc virusul? Nu trebuie luați în considerare când stabilim acest indice? Cifrele sunt denaturate, să ne uităm dincolo de cifre și să vedem oamenii din spate”, a completat el.

Citeşte şi: Andreea Moldovan: Valul trei al pandemiei de coronavirus nu poate fi depășit fără carantină

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat luni că Guvernul va lua în discuţie, în prima şedinţă, situaţia carantinei de la Timişoara, precizând că decizia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de a prelungi carantinarea oraşului este una tranzitorie.

„Cred că Guvernul va lua în discuţie în prima şedinţă situaţia de la Timişoara şi va lua o decizie. Până la urmă, este o decizie tranzitorie ceea ce a făcut DSU pentru cele 72 de ore (…), iar până atunci, împreună cu prim-ministrul Florin Cîţu, vom avea o discuţie prin videoconferinţă cu toţi prefecţii din România”, a declarat Bode la Digi24.

El a adăugat că este un susţinător al autonomiei locale în privinţa deciziei de carantinare, dar că, în condiţiile creşterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 la Timişoara, consideră că nu se impune ridicarea restricţiilor.

„Este de neînţeles cum tu, comitet judeţean pentru situaţii de urgenţă, decizi să carantinezi Timişoara la un indice de aproximativ 7 la mie şi să ieşi din carantină când indicele este peste 8”, a mai spus Bode.

Carantina a fost prelungită, pentru încă 72 de ore, în municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

„Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din judeţul Timiş, respectiv municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22 martie, ora 00,00”, informează un comunicat al GCS.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*