Premierul Franţei a primit prima doză de vaccin anti-COVID la mai bine de două luni după Florin Cîţu. Jean Castex s-a vaccinat cu AstraZeneca VIDEO

Premierul Franţei a primit prima doză de vaccin anti-COVID, la doar două ore după ce Înalta autoritate pentru sănătate (HAS) din Franţa a dat undă verde reluării „fără întârziere” a vaccinării cu AstraZeneca.

Jean Castex a explicat că s-a vaccinat cu serul AstraZeneca pentru a-i linişti pe francezi, după scurta suspendare a acestui vaccin.Alte ArticoleFacebook, WhatsApp şi Instagram au picat. Milioane de persoane …Joe Biden a amuzat tot internetul! Liderul SUA a căzut de trei …Tren Eurostar de mare viteză, abandonat și lăsat să ruginească …

„Nu am simţit nimic, deşi sunt puţin cam sensibil la durere”, a afirmat premierul Jean Castex (55 de ani), conform agenţiei AFP, citate de Agerpres.

Experţii autorităţii franceze pentru sănătate au recomandat, însă, să existe în continuare rezerve cu privire la imunizarea persoanelor de peste 55 de ani.

Precum în alte 15 ţări, Franţa a suspendat marţi folosirea vaccinului suedez-britanic AstraZeneca din motive de precauţie, după ce au fost semnalate efecte secundare grave, precum tulburări de coagulare şi formarea de cheaguri de sânge.

Citeşte şi: România reia vaccinarea cu lotul de vaccin carantinat produs de AstraZeneca

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat joi că vaccinul „sigur şi eficient” într-un aviz mult aşteptat, pe fondul lipsei de vaccinuri în Europa.

Confruntat cu riscul unei lipse de încredere a unei părţi din populaţie, Castex anunţase încă de marţi că îşi va face vaccinul „foarte repede” dacă suspendarea AstraZeneca va fi ridicată, catalogându-l drept „util” în pofida îngrijorărilor cu privire la posibilele efecte secundare.

„Până în prezent mi-am stabilit o linie de conduită, adică să mă vaccinez când îmi va veni rândul, fără privilegii”, a declarat marţi Castex, care nu face parte dintre persoanele prioritare din punct de vedere sanitar.

„Dar mi-am spus de fapt că ar fi judicios să mă vaccinez foarte repede pentru a le arăta concetăţenilor mei că vaccinarea este calea de ieşire din această criză şi că ne putem îndrepta într-acolo în deplină siguranţă”, a afirmat şeful guvernului francez.

În schimb, premierul Florin Cîţu a primit prima doză de vaccin anti-COVID produs de compania Pfizer pe 16 ianuarie. Şeful Executivului a venit la centrul de vaccinare îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul „Împreună învingem pandemia”.

Citeşte şi: Ce preţuri au vaccinurile antiCOVID care sunt acum în România. AstraZeneca se vinde cel mai ieftin. Iată lista cu preţuri!

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*