PNL intervine şi încetineşte demersul de desfiinţare a SIIJ: „E nevoie şi de opinia Comisiei de la Veneţia”

Iuliana Scântei a adăugat că „demersul PNL este neechivoc si reprezintă un impuls pentru desfiinţarea de îndată a SIIJ” şi că, dacă va fi nevoie, se va convoca chiar şi o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„Senatorii liberali membri ai Comisiei juridice au depus, încă de vineri, amendamente la Legea de desfiinţare a SIIJ, menite să elimine superimunităţile acordate magistraţilor prin forma adoptată de Camera Deputaţilor. Demersul PNL este neechivoc si reprezintă un impuls pentru desfiinţarea de îndată a SIIJ”, a scris Iuliana Scântei, luni pe Facebook.Alte ArticoleDoi dintre agresorii activistului din Buzău, arestaţi preventiv …Legea prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din …Primarul de la Ciorani şi alţi 15 inculpaţi, arestaţi preventiv …

Senatoarea PNL a mai spus că forma finală a legii privind desfiinţarea SIIJ trebuie să aibă acordul coaliţiei.

Iuliana Scântei: „Dacă va fi nevoie, vom cere o sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ, astfel încât ridicarea MVC să devină o realitate”

„Precizăm că forma finală a legii de desfiinţare a SIIJ are nevoie de acordul coaliţiei şi suntem încrezători că vom avea susţinerea partenerilor de guvernare. Pentru o mai temeinică fundamentare a deciziei, Coaliţia are nevoie şi de opinia Comisiei de la Veneţia care a fost sesizata de Ministrul Justitiei Stelian Ion.

În cazul în care răspunsul Comisiei de la Veneţia va fi publicat după finalizarea sesiunii ordinare a Senatului, aşa cum am anunţat încă de săptămâna trecută, PNL solicită organizarea unei sesiuni extraordinare pentru desfiinţarea SIIJ, astfel încât ridicarea mecanismului MCV să devină o realitate şi pentru România”, a completat Scântei.

Dan Barna a spus că USR PLUS vrea ca Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată în această sesiune parlamentară sau într-o sesiune extraordinară în luna iulie.

Citeşte şi: Legea prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din doi judecători, adoptată de Senat

Citește și…

Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă

Nurcile la control! Cum se pregătește statul român pentru a respecta legislația europeană și a preveni răspândirea SARS-Cov-2 prin intermediul nurcilor

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*