Pfizer a început testele clinice pentru un medicament antiviral împotriva COVID-19

Pfizer, care a produs împreună cu cea germană BioNTech primul vaccin anti-COVID-19 autorizat în SUA, afirmă că acest medicament candidat a avut în studiile de laborator o acţiune puternică împotriva virusului SARS-CoV-2.

Medicamentul testat, denumit PF-07321332, este un inhibitor de protează care previne replicarea virusului în celule. Administraţi singuri sau în combinaţie cu alte antivirale, inhibitorii de protează s-au dovedit eficienţi în tratarea afecţiunilor provocate de alţi viruşi, cum ar fi HIV sau hepatita cu virus C, notează compania Pfizer.Alte ArticoleAdina ALberts: „Am 10 plângeri la Colegiul Medicilior. …Şefa secţiei ATI de la Colentina trage un semnal de alarmă: …Bilanţ vaccinare 23 martie 2021. Creşte ritmul, 58.000 de români …

Ea consideră că această clasă de molecule poate oferi tratamente anti-COVID-19 bine tolerate, întrucât actualele tratamente care funcţionează pe aceleaşi principii nu au stârnit temeri privind siguranţa.

Israel se pregătește pentru vaccinarea a 600.000 de adolescenți. Ce arată ultimul studiu despre Pfizer

Compania Pfizer studiază de asemenea un antiviral administrat intravenos în teste clinice preliminare pe pacienţi COVID-19 spitalizaţi. Cele două tratamente studiate, cel oral şi cel intravenos, ”pot crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuşi survine”, spune Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

Medicamentul candidat al Pfizer se află în urma a două tratamente antivirale aflate în prezent în studii clinice de etapă intermediară, primul fiind dezvoltat de Merck & Co împreună cu Ridgeback Bio, iar celălalt de Roche Holding şi Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul, produs de Gilead Sciences, este deocamdată singurul tratament anti-COVID-19 aprobat în SUA de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Această agenţie a dat autorizaţia de urgenţă şi pentru terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, bazată pe combinaţia a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab, şi de asemenea pentru terapia cu anticorpi produsă de Regeneron.

Comitetul de Coordonare a Vacinării: 345.150 doze de vaccin Pfizer sosesc luni în România

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 345.150 doze, ajunge luni în România, conform anunţului făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, iar vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*