Peste 30 de cazuri de cheaguri de sânge raportate după vaccinarea cu AstraZeneca, în Germania. Autorităţile iau în calcul suspendarea vaccinării cu acest ser

Institutul Paul Ehrlich (PEI) a declarat că a înregistrat 31 de cazuri de cheaguri de sânge în venele cerebrale – boală cunoscută ca tromboza sinusurilor şi a venelor cerebrale (CVST) – şi că în 19 dintre acestea a existat un deficit de trombocite sau trombocitepenie.

În nouă cazuri, persoanele afectate au murit, după cum transmite agenţia Reuters. Cu excepţia a două cazuri, toate rapoartele se referă la femei cu vârste între 20 şi 63 de ani. Cei doi bărbaţi aveau 36 şi 57 de ani.Alte ArticolePremierul unei ţări din UE, forţat să demisioneze după ce …Paşaportul de vaccinare pentru cetăţenii UE ar trebui să …Pandemia a aruncat aproape 6 milioane de italieni în sărăcie …

Citeşte şi Vaccinul AstraZeneca îşi schimbă denumirea. Se va vinde ca Vaxzevria

În acest context, experții care conduc campania de vaccinare din Germania recomandă întreruperea administrării serului produs de AstraZeneca persoanelor sub 60 de ani. Motivul este tocmai înmulțirea cazurilor de tromboembolism la persoanele imunizate cu acest ser.

Draftul cu recomandările experților sunt pe masa autorităților, iar presa germană scrie că acestea au în plan să urmeze sfaturile cercetătorilor, urmând să anunțe luna viitoare întreruperea vaccinării cu serul britanic pentru cei sub 60 de ani. Persoanele care au făcut prima doză vor primi însă rapelul, chiar dacă au sub această vârstă.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă anunţă că vaccinul AstraZeneca este de departe cel cu reacţii adverse mai numeroase

În acelaşi timp, experții canadieni au anunțat, tot marți, 30 martie, că nu recomandă administrarea vaccinului anti-COVID de la AstraZeneca persoanelor sub 55 de ani, până nu e clarificat de ce apar cheaguri de sânge la cei care primesc acest ser. „Analizând riscul de a face COVID în funcție de vârstă și luând în considerare că sunt disponibile și alte seruri, dezvoltate prin tehnologii noi, am concluzionat că, în cazul celor sub 55 de ani, nu avem siguranța că beneficiile administrării vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile”, a anunțat comitetul de vaccinare canadian.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*