PAȘTE CATOLIC 2021. Restricții amânate și zile libere pentru angajați

PAȘTE CATOLIC 2021. În cadrul slujbei de Înviere se vor purta măști de protecție, se va respecta distanțarea socială, iar la biserică se va merge pe jos sau cu un mijloc de transport propriu.

În acest an Paștele Catolic se sărbătorește pe 4 aprilie, iar calcularea datei ține în fiecare an de două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian.Alte ArticoleAlex Velea a dezvăluit de ce nu mai poate face Antonia al patrulea …Pepe are probleme cu banii după divorțul de Raluca Pastramă. …Selly nu mai are emisiune la Prima TV. Ce audienţe a făcut …

Citește și: Paşte 2021. Raed Arafat, veşti bune legate de slujba de Înviere

Restricţiile în Sâmbăta Paştelui Catolic şi de Paştele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să participe la slujbele de Înviere au anunțat autoritățile române.

”Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Citește și: Noi scumpiri din aprilie. Veşti proaste pentru români înainte de Paşte

PAȘTE CATOLIC 2021. Zile libere pentru angajați

Angajații catolici beneficiază de zile libere duminică, 4 aprilie și luni, 5 aprilie. De asemenea, toți salariații beneficiază de zi liberă legală și pentru Vinerea Mare, 2 aprilie.

Deşi Codul muncii prevede faptul că salariaţii au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naţionale, sunt unii angajaţi care trebuie să se prezinte la muncă şi în Vinerea Mare sau în prima şi a doua zi de Paşte. Mai exact, este vorba despre locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau a specificului activității.

În aceste cazuri, salariaților trebuie să li se asigure compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Dacă din motive justificate nu se acordă respectivele zile libere, salariații beneficiază de un spor de minimum 100% din salariul de bază, conform avocatnet.ro.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*