Parlamentul European cere renunţarea la schimbarea orei de două ori pe an: „20% din populaţie suferă de probleme fizice sau mintale legate de schimbarea orei”

Parlamentul European a votat încă din martie 2019 pentru încetarea schimbării orei în fiecare primăvară şi toamnă, reaminteşte un comunicat al TRAN. Consiliul Uniunii nu a ajuns însă la o poziţie comună nici după doi ani de la momentul respectiv.

Raportorul PE Johan Danielsson, social-democrat din Suedia, a declarat, conform comunicatului: „Este important să ascultăm cererea cetăţenilor noştri de a înceta schimbarea orei; 4,6 milioane de oameni au răspuns la consultarea publică pe acest subiect, cel mai mare număr întrunit vreodată. Este un subiect important pentru cetăţenii noştri şi trebuie să le arătăm cu Uniunea Europeană ţine cont de preocupările lor. Circa 20% din populaţie suferă de probleme fizice sau mintale legate de schimbarea orei. Este vorba de multe ori de grupuri sociale vulnerabile, cum ar fi copiii, bătrânii şi bolnavii cronici. Sper într-adevăr că ţările UE nu vor mai tergiversa şi vor veni la masa negocierilor pentru a pune capăt fără întârziere schimbării orei în UE”.Alte ArticoleIncendiu la spital Covid: zece persoane au murit VIDEOUn pasager care a tras semnalul de alarmă a provocat o tragedie. …Al treilea val al pandemiei ar putea fi cel mai grav. Germania …

Preşedinta TRAN, Karima Delli, reprezentantă a ecologiştilor din Franţa, a remarcat că „84% din cetăţenii UE sunt în favoarea încetării schimbării orei, care conform multor studii are un efect negativ asupra sănătăţii omului. Este clar – schimbarea sezonieră a orei trebuie să înceteze, iar ţările din UE trebuie să se coordoneze între ele pentru alegerea celei mai bune ore pentru regiunea lor. Totuşi, acest lucru va fi posibil numai dacă reuşim să începem cât mai repede discuţiile despre noile reguli”, scrie Agerpres.

Parlamentul European: 4 milioane de europeni vor să se renunţe la schimbarea orei

Ca răspuns la mai multe iniţative cetăţeneşti, PE a cerut în februarie 2018 Comisiei Europene să evalueze prevederile directivei privind ora de vară şi dacă este cazul să propună revizuirea actului normativ respectiv.

Pentru evaluare s-au primit 4,6 milioane de răspunsuri, din care 84% în favoarea renunţării la schimbarea orei.

Comisia Europeană a înaintat propunerea Parlamentului, care a revizuit directiva în 2019. Pentru a fi incluse în legislaţia UE, noile reguli trebuie convenite de Parlament şi de miniştrii din UE.

Uniunea Europeană a unificat prevederile pentru ora de vară în 1980 pentru armonizarea schimbării orei în piaţa comună, unde până atunci practicile şi orarele la nivel naţional erau diferite. Directiva în vigoare prevede trecerea la ora de vară în ultima duminică din martie şi revenirea la ora standard în ultima duminică din octombrie.

Citeşte şi: Un pasager care a tras semnalul de alarmă a provocat o tragedie. Cel puțin 32 de morți s-au înregistrat după ce două ciocnirea a două trenuri, în Egipt. Imagini teribile de la faţa locului VIDEO

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*