Parlamentari AUR, la uşa lui Lucian Bode. Cer întrevedere „urgentă” pe cazul minorului bătut de jandarmi la Brăila

Parlamentarii AUR au ajuns miercuri în faţa Ministerului Afacerilor Interne, pentru a solicita o întrevedere ”urgentă” cu ministrul Lucian Bode. Parlamentarii AUR vor să-i ceară ministrului de Interne „suspendarea imediată a celor implicaţi în abuzurile comise noaptea trecută la Brăila împotriva protestatarilor paşnici, unii dintre ei minori”, a anunţat copreşedintele partidului George Simion.

„Totodată, cerem sancţionarea prefectului de Bucureşti pentru partizanat politic şi inducerea în eroare a opiniei publice. Alin Stoica, prefectul Capitalei, a spus, marţi, că responsabili pentru protestele de luni care au degenerat în violenţe sunt cei de la AUR”, a mai spus George Simion.Alte ArticoleClotilde Armand acuză din nou PNL de „blat” cu PSD: …Camera Deputaţilor a respins Fondul suveran de investiţii, …Camera Deputaţilor dă votul final la moţiunea simplă împotriva …

Citeşte şi: Lucian Bode: Între protestatari sunt mulţi instigatori. Situaţia nu a scăpat de sub control

Anterior sosirii delegaţiei AUR la MAI, ministrul Lucian Bode a declarat că a aflat din presă această informația și a spus că este surprins să vadă că parlamentarii AUR nu cunosc legea și în ce condiții pot discuta cu un membru al Guvernului, menționând totodată că MAI „nu este sat fără câini”.

„Aici este Ministerul Afacerilor Interne, nu este sat fără câini. Aici nu vine fiecare când vrea, trece pe stradă și se oprește să discute cu ministrul de Interne. Parlamentarii au drepturi și obligații. Obligația lor este să cunoască legea, să știe în ce condiții pot discuta cu un membru al Guvernului. Aici nu vorbesc doar de ministrul MAI. (…) Nu se pune problema să nu discutăm cu oricine, dar mă surprinde că parlamentarii nu cunosc regulamentul”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că dreptul la libera exprimare a fost înţeles greşit de către o minoritate care a ales să se exprime violent la protestele din ultimele zile. El a precizat că marţi seară au fost 78 de manifestări în 39 de judeţe, la care au participat 14.000 de protestatari, fiind date 1.300 de amenzi în valoare de 670.000 de lei.

Citeşte şi: Noi proteste anti-restricţii în Bucureşti şi alte zeci de oraşe din ţară! Mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă. Protestatari înarmaţi cu săbii, prinşi de poliţişti

 

Imagini şocante de la proteste în Brăila. Copil bătut de jandarmi VIDEO

Imagini șocante la Brăila, acolo unde un tânăr a fost lăsat inconștient, potrivit martorilor, de jandarmi. Minorul ar fi participat la proteste și ar fi fost bătut de jandarmi, spun martorii.

În imaginile filmate de un alt tânăr se vede cum un tânăr este întins pe jos, pe caldarâm, lângă o mașină de jandarmi, într-o baltă de sânge. Jandarmii îi cer celui care filmează să se oprească din acțiune.

 

Poliţia Brăila a deschis un dosar penal care va fi înaintat Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*