Noul pericol la care sunt expuşi copiii pe internet. Băiat de 12 ani, în moarte cerebrală după ce a încercat o provocare pentru TikTok

Noul pericol la care sunt expuşi copiii pe internet. „Blackout Challenge” este noua provocare care face furori în rândul adolescenţilor. Fenomenul este foarte periculos şi face victimă după victimă.

Noul pericol la care sunt expuşi copiii pe internet. Băiat de 12 ani, în moarte cerebrală după ce a încercat o provocare pentru TikTokAlte ArticoleTânăra româncă de 19 ani, condamnată la închisoare pe viaţă …Germania dă din nou liber la sparanghel. Guvernul de la Berlin …A fost înregistrat primul vaccin anti-Covid pentru animale, …

De această dată, un băieţel de 12 ani din Colorado a ajuns în stare critică la spital, după ce a încercat să devină faimos pe aplicaţie filmându-se în timp ce îndeplinea regulile pentru „jocul fularului” aşa cum i se mai spune. Copilul se află în moarte cerebrală, conectat la aparate, medicii exprimându-şi părerea în privinţa şanselor infime de supravieţuire. În acest caz doar un miracol l-ar mai putea salva.

Joshua Haileyesus a fost descoperit, inconştient pe podeaua din baie, în data de 22 martie, potrivit Fox 5. Se pare că Joshua ar fi folosit un șiret de pantofi pentru a încerca provocarea care îi face pe oameni să se sufoce până la punctul de a-și pierde cunoștința.

Este un luptător. Îl văd luptându-se. Mă rog pentru el în fiecare zi”, a declarat tatăl, Haileyesus Zeryihun, pentru un post de televiziune local.

Medicii au informat de asemenea familia, cu regret, că starea de sănătate a băiatului nu se va îmbunătăţi, neexistând astfel vreo şansă de recuperare.

„Mi-au dat vestea că nu va supravieţui, nu va reuşi. Îi imploram în genunchi, rugându-mă să văd dacă pot să-mi acorde timp, să nu renunţ la el. Dacă renunț la el, simt că renunţ complet la fiul meu” a adăugat tatăl.

Nu este însă prima dată când platforma TikTok este implicată într-un scandal de această amploare. În ianuarie 2021, o fetiţă de doar 10 ani a pierit în timpul unei provocări pentru contul ei de Tik-Tok. „Jocul fularului”, cunoscut ca ”blackout challenge”, în care copiii îşi blochează respiraţia până la leşin, pentru a experimenta senzaţii tari, provoacă în fiecare an accidente, unele dintre ele mortale. Moartea fetei a provocat reacții puternice în Italia, iar oamenii solicită o mai bună reglementare a rețelelor sociale. În martie 2021, poliția italiană a deschis o anchetă pentru investigarea sinucideri, după ce o fetiţă de 12 ani a fost găsită spânzurată în baia dormitorului ei, în Ivrea, lângă Torino.

Citeşte şi: O româncă a căzut de la balcon, în Italia. Încerca să facă un video pentru TikTok

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*