Nicolae Ciucă: „Din 5 aprilie vor fi deschise 15 noi centre de vaccinare anti-Covid”

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunţat că începând de pe data de 5 aprilie, în România vor fi deschise 15 noi centre de vaccinare, în interiorul cărora un flux va fi destinat militarilor şi trei, pentru civili.

Întrebat dacă a resimţit un conflict între Ministerul Sănătăţii (MS) şi Ministerul Apărării Naţionale (MApN), respectiv ministrul Vlad Voiculescu şi Valeriu Gheorghiţă, în contextul desfăşurării campaniei de vaccinare anti-Covid, Ciucă a răspuns: „Nu, nici pe departe”.Alte ArticoleValeriu Gheorghiţă: În acest moment, imunizarea populaţiei …Cât a ajuns să coste acum un test PCR pentru depistarea COVID. …Adina Alberts şi Radu Ţincu, replici usturătoare pe tema eficienţei …

„În tot ansamblul ăsta de activităţi nu am stat să urmărim partea de conflict personal. Şi nici nu cred că a fost un conflict personal. Cred că sunt amândoi suficient de tineri şi suficient de inteligenţi să poată să aibă un dialog profesional”, a declarat ministrul, la TVR1.

„Probabil la început lumea a văzut implicarea Armatei ca pe o chestiune care ar impune o anumită conduită, ceea ce nu este deloc adevărat. Conduita pe care noi am adus-o în tot acest ansamblu de măsuri a fost partea aceasta de rigoare, de seriozitate şi mai este ceva – Ministerul Apărării Naţionale dispune de instrumentele necesare logisticii medicale astfel încât să putem să acţionăm oriunde este necesar”, a mai spus Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre protestele din ţară: ”Este posibil să nu fi reuşit să fi ajuns la cetăţean”

Nicolae Ciucă este de părere că dreptul de exprimare liberă a cetățenilor trebuie respectat, însă este greu de acceptat această modalitate de exprimare a protestatarilor.

Nicolae Ciucă a precizat că s-au făcut ”eforturi colosale” pentru limitarea pandemiei, dar recunoaşte că este posibil ca măsurile să nu fi fost suficient explicate.

”Consider că dreptul de exprimare liberă a cetăţeanului trebuie respectat (…) ceea ce este greu de acceptat este modaliatatea de exprimare. În această situaţie în care ne găsim cu toţii (…) în această situaţie de criză, să ne manifestăm acel spirit de coeziune şi împreună – autorităţi şi cetăţeni – să dăm dovadă de maxim de responsabilitate şi să aplicăm acele măsuri pe care le primim de la specialişti. Aplicarea lor în practică să aibă o coerenţă şi o finalizate pentru a putea reveni la normalitate”, a explicat, joi seară, la TVR 1, Nicolae Ciucă.

De asemenea, ministrul Apărării a precizat că ”nimeni nu-şi doreşte ca prezenţa în stradă să fie în număr mare”. Românii au ieșit în stradă pentru a cincea zi consecutiv, manifestanții declarându-se împotriva noilor măsuri impuse de autorități în contextul în care incidența dintr-o localitate va depăși 7,5 cazuri la mia de locuitori.

 

 

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*