Nelu Tătaru, despre valul de acuzaţii la adresa medicilor: „Mă uit cu durere cum din eroi am ajuns terorişti”

Nelu Tătaru a făcut aluzie la nemulţumirile şi acuzaţiile apărute în ultimele luni în spaţiul public la adresa medicilor şi a declarat că se uită cu durere la transformarea pe care imaginea cadrelor medicale a suferit-o, devenind „din eroi, asasini”.

„Am putut trece peste un an foarte foarte greu. Astăzi mă uit oarecum cu durere, când văd că din eroi am ajuns asasini. Mă uit cu durere când ştiu că toţi, cu mâinile goale, fără echipamente, fără materiale sanitare, fără teste, doar cu perspectiva la orizont a unui vaccin, au fost acolo”, a spus Nelu Tătaru. Fostul ministru al Sănătăţii a recunoscut însă că sistemul medical are nevoie de „un declic”, iar implicarea politicului trebuie eliminată.Alte ArticoleValeriu Gheorghiţă anunţă când va atinge România imunitatea …Bilanţ coronavirus 5 aprilie. Record de pacienţi COVID internaţi. …Florin Cîțu face un apel la primari și preoți: „Să …

Nelu Tătaru: „Haideţi să nu lăsăm politicul să infiltreze, pentru a putea face un act medical de calitate”

„Haideţi să recunoaştem că sistemul medical românesc, că este minister, că este în subordinea autorităţii locale, beneficiază de consilii de administraţie mai puţin profesioniste, numite politic. La fel, nu mă feresc să repet, că 80% dintre manageri nu au ce căuta acolo. Haideţi să lăsam oamenii competenţi să conducă aceste unităţi medicale, haideţi să nu lăsăm politicul să infiltreze pe anumite interese, pe anumiţi oameni, pentru a putea face un act medical de calitate”, a completat preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, în cadrul unei conferinţe a Profit Health Forum, citat de Adevarul.

Citeşte şi: Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în week-end. „Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația. Aplicăm metode în care nu logica e pe primul loc”

 

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*