Nava Ever Given nu va fi repusă pe linia de plutire, până nu se achită un miliard de dolari

Nava Ever Given, a cărei eșuare a provocat haosul din Canalul Suez acum aproape trei săptămâni, nu are voie să plece până când proprietarii nu plătesc până la un miliard de dolari.

Va fi lăsată să se deplaseze doar când se va ajunge la un acord privind plata despăgubirilor. Suma acoperă cheltuielile cu echipamentele și utilajele folosite, deteriorarea canalului și forța de muncă. 800 de oameni au lucrat la eliberarea navei.Alte ArticoleMosad ar fi atacat instalaţia nucleară din Natanz. Reacţie …Masacru în Myanmar, peste 700 de morţi. Numai sâmbătă au …Secretarul de stat al SUA ameninţă direct Rusia: „Vor …

Citeşte şi: Bărbatul care a muncit aproape neîntrerupt şase zile să deblocheze Canalul Suez a trăit momente dramatice. Tot timpul i-a fost teamă că nava se va prăbuşi peste el

Nava Ever Given a blocat Canalul Suez timp de şase zile

Canalul Suez, una dintre cele mai importante căi navigabile din lume, a fost blocat șase zile – timp în care s-a format o coadă de 400 de alte nave încărcate inclusiv cu mărfuri sensibile, cum ar fi animalele vii.

Știrea blocării Canalului Suez de către o navă-container de dimensiuni faraonice (400 de metri lungine, comparat cu lățimea de 200 de metri a canalului) a făcut în câteva ore înconjurul lumii, pe 23 martie.

Nava Ever Given a fost repusă pe linia de plutire după șase zile, punând capăt unei crize economice care se prefigura, având în vedere volumul de mărfuri care tranzitează Canalul Suez, potrivit Digi 24.

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*