Ministerul Apelor şi Pădurilor: Perdeaua forestieră de protecţie de pe A2, din judeţul Constanţa, se va întinde pe 6,3 hectare

Perdeaua forestieră din apropierea localităţii Siminoc, de pe A2, va avea o suprafaţă de 6,37 hectare şi va fi constituită din 31.850 de puieţi din speciile salcâm, sălcioară, corcoduş, păr şi păducel, informează Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP) într-un comunicat remis AGERPRES.

La acţiunea de plantare a noii perdele forestiere ce a avut loc joi a participat ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, elevi, voluntari şi parteneri implicaţi în educaţie forestieră.

Materialul săditor pentru crearea perdelei forestiere de protecţie de la kilometrul 193+760 al Autostrăzii A2, în apropierea localităţii Siminoc, pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale Murfatlar, este asigurat din pepinierele Romsilva.

Potrivit sursei citate, ministrul Ioan Deneş a interacţionat cu elevii prezenţi la acţiune care au plantat puieţii în gropile săpate de demnitar, explicându-le, totodată, etapele corecte necesare pentru ca puieţii să se prindă şi să crească sănătos. În acelaşi context, ministrul le-a povestit elevilor despre plantarea de arbori din propria grădină.

Potrivit MAP, în primăvara acestui an se vor realiza 6,7 hectare de perdele forestiere de protecţie la D.S. Călăraşi şi 6,4 hectare la D.S. Constanţa, la aceasta din urmă existând perspective pentru realizarea a altor 6 hectare de perdele forestiere.

În campania de împăduriri din toamna anului 2019, după finalizarea procedurilor de expropriere pentru toate imobilele incluse în Hotărârile de Guvern, se va realiza diferenţa de 75 de hectare perdele forestiere de protecţie, iar bugetul alocat pentru acestea, în anul 2019, este de 33,2 milioane de lei.

La acţiunea de plantare au mai participat: prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă – directorul general al RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, conducerea Direcţiei Silvice Constanţa, primarul oraşului Murfatlar, Valentin Saghiu, reprezentanţi ai autorităţilor locale, elevi ai Liceului Teoretic Murfatlar, voluntari, parteneri în acţiunile de educaţie forestieră.

Evenimentul a fost organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva (RNP Romsilva) şi a marcat debutul Lunii Plantării Arborilor. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Mariana Nica, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa foto: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva / facebook.com

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *