Mihai Fifor anunţă că PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea bilanţurilor Covid de către PNL

Mihai Fifor susţine că dezvăluirea făcută de Vlad Viculescu nu a fost un act de transparenţă, ci ”un act de şantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern”, mergând pe aceeaşi idee exprimată şi de către preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, miercuri seară, în exclusivitate la România TV.

”PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea de către PNL a datelor despre pandemie. Acestea vor fi depuse luni în Parlament, pentru constituirea unei Comisii de anchetă privind măsluirea datelor despre evoluţia pandemiei”, a anunţat, joi, eputatul Mihai Fifor, conform News.ro.Alte ArticoleGabriela Firea anunţă pentru ce post va candida: „Dacă …Marcel Ciolacu aruncă bomba: PSD este pregătit în orice moment …George Simion recunoaşte că a ignorat regulile: „Am făcut …

Potrivit acestuia, dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătăţii, Voiculescu, ”nu a fost un act de transparenţă, ci unul de şantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern”.

”În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu. Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparenţă. După ce şi-a atins obiectivul de a şantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susţinând că „nu e nimic dramatic, în neregulă” despre cum s-a raportat anterior. Această explicaţie nu poate scuza acuzaţiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susţine acum Voiculescu. Anterior acuzaţiile au fost cât se poate de precise: Guvernul Orban a omis deliberat date”, a mai afirmat Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenţei ”au săvârşit infracţiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informaţii false care pun în pericol securitatea naţională”.

Mihai Fifor: „Sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”

”Cei care au răspândit informaţiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, a mai transmis Fifor.

Miercuri, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statulu” şi a anunţat că va cere înfiinţarea unei comisii parlamentare.

Preşedintele PNL Bucureşti, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmaţii politice de gen ”Nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea.

În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenţei au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenţei la 14 zile au fost “pierdute” vreo două zile.

Ulterior, Voiculescu a afirmat că nu este în scandal cu Violeta Alexandru şi a precizat că ”un indicator este un indicator”, acesta fiind calculat diferit de Guvernul Orban şi acum.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba: PSD este pregătit în orice moment să îşi asume guvernarea şi are specialiştii pregătiţi la orice oră din zi şi din noapte

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*