Mihaela Bilic recomandă 10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm Bio

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic are 5 fructe și 5 legume pe care le recomandă și despre care spune că nu are rost să le cumpărăm Bio, „fiindcă au o încărcătură de pesticide redusă și când sunt cultivate prin metode convenționale”.

Multe persoane, din dorința de a avea un stil de viață sănătos, se orientează spre produse Bio.Alte ArticoleGiulia Anghelescu, detalii intime din căsnicia cu Vlad Huidu. …Piedone, despre problemele cu greutatea. Câte kilograme are …Kim Kardashian a intrat în premieră în Topul Forbes. Ce avere …

„Aceste produse au un preț pe măsură. Însă nu întotdeauna investiție financiară merită, mai ales când putem consuma produse locale, de sezon, obținute prin metode responsabile și neintensive de producție”, explică medicul nutriționist.

Dintre cele 43 de categorii de fructe și legume prezente în Ghidul pesticidelor, cele 10 produse care urmează au o încărcătură de pesticide foarte redusă chiar și atunci când sunt cultivate prin metode convenționale, deci sunt sigure pentru consum și în varianta ne-BIO:

Legume

broccoli

vinete

varză

ceapă

sparanghel

Fructe

banane

kiwi

mango

ananas

avocado

Anumite fructe și legume necesită cantități mai mari de pesticide față de altele, de aceea merită să cheltuiți în plus pentru varianta BIO (agricultură biologică) în cazul următoarelor 10 produse:

Legume

ardei gras

țelină

salată

spanac

cartofi

Fructe

mere

pere

piersici

căpșuni

struguri

„Dincolo de polemica BIO/ne-BIO, un pericol mult mai mare pentru sănătatea noastră îl pot reprezenta OMG-urile (organismele modificate genetic). Într-o lume în care semințele sunt ameliorate genetic ca să reziste la boli și paraziți, este greu de identificat ce produse mai sunt în prezent ca odinioară- mai ales că și la capitolul “etichete”, legislația este deficitară.

În concluzie singurul criteriu de alegere a unui produs de pe raft este să fie minim procesat.

Și dacă se poate să fie obținut din ingrediente puține, banale/clasice. Cât despre fructe și legume, carne și pește, lapte și ouă, avem nevoie de furnizori/producători de încredere, care să respecte și alimentul, dar și mediul înconjurător.

Iar siguranța alimentară trebuie să fie completată de calitate, degeaba cumperi un produs BIO care este plin de zahăr și grăsime! Ce să mai spun de gust, că l-am pierdut cu totul din vedere…un aliment trebuie să fie în primul rând BUN la gust, e o condiție mai presus de toate!!”, a scris Mihaela Bilic.

Citește și Nutriționistul Mihela Bilic: „Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic”

Citește și Leguma sănătoasă care topeşte grăsimea ca prin minune. Anunţul făcut de Mihaela Bilic

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*