MERS-CoV, virusul care ar putea declanşa o nouă pandemie. Care sunt simptomele

MERS-CoV ar putea să declanșeze o nouă pandemie. O echipă de cercetători a descoperit că MERS-CoV, cunoscut și ca Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu, este aproape de a deveni o nouă amenințare pandemică gravă, scrie medicalxpress.com.

Descoperirea a fost descrisă de experți într-o lucrare publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).Alte ArticoleCertificatul digital pentru Covid-19 va fi operaţional în România …Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului …BILANŢ CORONAVIRUS 10 iunie 2021. Aproape 1500 de cazuri cu …

MERS-CoV a apărut pentru prima dată în 2012 în Arabia Saudită. Testele au arătat că virusul este letal, după ce aproximativ 40% dintre pacienții inițiali au murit din cauza infecțiilor. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că majoritatea infecțiilor provin de la dromaderii care, la rândul lor, au luat luat virusul de la lilieci.

Deși este alarmant, focarul de MERS-CoV a primit puțină atenție, deoarece nu părea să fie transmisibil de la om la om. De la izbucnirea focarului, cercetătorii au descoperit că până la 80% din dromaderii care au fost testați – dintre care 70% trăiesc în Africa – au anticorpi pentru MERS-CoV.

Totuși, rămâne un mister care este motivul pentru care nu au fost infectați mai mulți africani, având în vedere numărul mare de dromaderi și interacțiunile lor pe continentul african.

Pandemia s-ar putea reintensifica în Europa din cauza nivelului scăzut al vaccinării. Avertismentul OMS

În încercarea de a elucida „misterul“, cercetătorii au colectat probe din mai multe locuri din Orientul Mijlociu și Africa, cu scopul de a găsi tulpinile virusului. Ulterior, au grupat probele din Africa și Orientul Mijlociu în diferiți taxoni.

Apoi, au comparat probele genetic și în condiții de laborator folosind celule pulmonare umane. Așa au descoperit că variantele originare arabe erau ușor transmisibile oamenilor, în timp ce variantele colectate în Africa nu erau.

După ce au analizat mai atent, au observat că modificarea prin inginerie genetică a unei variante africane pentru a avea aceiași aminoacizi a permis variantei originare din Africa să infecteze mai ușor celulele umane.

Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS-CoV) este o boală respiratorie virală cauzată de un coronavirus (Coronavirusul Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu sau MERS-CoV) care a fost identificat pentru prima dată în Arabia Saudită în 2012, potrivit OMS. Acesta manifestă forme mai severe la persoanele cu sistem imunitar slăbit, la persoanele în vârstă și la persoanele cu boli cronice precum diabetul, cancerul și bolile pulmonare cronice.

Un caz tipic de MERS-CoV include simptome precum febră, tuse și/sau dificultăți de respirație, simptome gastrointestinale. Pneumonia este frecventă, dar există și persoane infectate cu MERS care au fost raportate ca fiind asimptomatice.

Cazurile severe de MERS-CoV pot include insuficiență respiratorie care necesită ventilație mecanică și sprijin într-o unitate de terapie intensivă.

Varianta indiană, cu 60% mai transmisibilă decât cea britanică. Epidemiologii avertizează că un nou val epidemic ar putea apărea, în pofida vaccinării

Citește și…

Cutremur in cazul Caracal! Ce s-a aflat azi! Nimeni nu a stiut nimic…. Pana acum

Hackerii mizează pe popularitatea Bitcoin şi a lui Elon Musk în cea mai nouă campanie de fraudă

Sursa: RomaniaTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*